Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τα γνωστά προβλήματα

Πλημμύρες στα πεδινά, καταπτώσεις βράχων στα «λευκά» ορεινά από το τριήμερο της «επίθεσης» του καιρού.

Όπως καταγράφει το trikalanews.gr ο ποταμός Πάμισος έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν αστειεύεται και προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τους αρμόδιους  να λύσουν το θέμα με ανασήκωμα αναχωμάτων πριν συμβούν τα χειρότερα.

Δεν νοείται κάθε φορά με βροχή να κλείνει η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Μεγάλα Καλύβια-Μαγούλα.

Αυτή την ‘ώρα η κατάσταση αν εξαιρέσει κανείς το τμήμα στο Ζάρκο, έχουν υποχωρήσει τα νερά από την κοίτη του παραποτάμιου συστήματος του Νομού και δεν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ η …πρεμιέρα μετά τις επεμβάσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Φωτάδας-Βαλτινού, κρίνεται επιτυχημένη αφού δεν υπήρξαν προβλήματα υπερχείλισης του «Καρταβόπορου». 

Στα ορεινά υπάρχουν 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που κρατούν με απομάκρυνση βράχων μετά από καταπτώσεις, ανοιχτό το οδικό δίκτυο ενώ βάρος πέφτει στην οδική σύνδεση Αμάραντος-Στεφάνι που είναι το μόνο σημείο που δημιουργείται πρόβλημα από την χιονόπτωση με το ύψους του χιονιού στο 1 μέτρο.

Αγώνα συνεχή δίνει η ΔΕΗ που έχει πρόβλημα με δέντρα που δεν αντέχουν το βάρος του χιονιού και πέφτουν όπως αυτό κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, με αποτέλεσμα διακοπές ηλεκτροδότησης και συνεργεία της, να επιχειρούν διαρκώς για την όσο πιο σύντομη χρονικά επαναλειτουργία του συστήματος τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια.

Κατά τα άλλα, το χιόνι που έπεσε και σε ημιορεινές περιοχές, έδωσε την ευκαιρία για ένα Σαββατοκύριακο απόδρασης από την πόλη.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή