Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΝΟΔΕ Τρικάλων: Σημεία πολιτικού λόγου της ΝΔ μηνός Ιουλίου

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων της ΝΔ για τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των μελών και φίλων της, δημοσιεύει τα σημαντικότερα σημεία του πολιτικού λόγου της ΝΔ για το μήνα Ιούλιο, τα οποία ήταν:
 
1. Οι 10 πληγές που άνοιξε ο κ. Τσίπρας στο σώμα της κοινωνίας
 
Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Εργασίας θριαμβολογούσε πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πληγές που άνοιξε στο σώμα της κοινωνίας.
 
Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας υποσχόταν:
 
• 751 ευρώ κατώτατο μισθό.
• Χορήγηση 13ης σύνταξης.
• Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
• Μείωση απολύσεων και επαναφορά του “βέτο”  στον Υπουργό.
• Πλήρη επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
• Διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους άνεργους.
 
Αντί αυτών, στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας άνοιξε τις παρακάτω δέκα πληγές στην κοινωνία:
 
• Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.
• Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία υπολόγιζαν να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%.
• Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.
• Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.
• Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση.
• Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθέτησε το αντίθετο.
• Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά “διαλύουν” ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
• Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων.
• Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας.
• Πρωτοφανής “στάση πληρωμών” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία θέλει να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
 
2. Χάσαμε τρία χρόνια για να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014
 
Σε ότι αφορά την έξοδο στις αγορές, η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδοθεί σε ένα «καταστροφικό παιχνίδι», όπως ακραία και τυφλά, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να βγει, και πάλι μετά από 3 χρόνια, στις αγορές, με ρεαλιστικούς όρους. Όμως, χάσαμε τρία χρόνια για την καρέκλα του κ. Τσίπρα.
 
Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Καμμένου έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό και δύο αχρείαστα Μνημόνια, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά, που πληρώνουν οι Έλληνες σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα.
 
Αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της οικονομίας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι.
 
Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και για να το πούμε σχηματικά: Ήμασταν στον πρώτο όροφο, μας πήγαν στο υπόγειο και τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο.
 
3. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη»
 
«Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη. Αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας.

“Είπαμε ψέματα, αλλά δεν κλέψαμε κιόλας”. Λυπάμαι. Για μένα, ο πήχης των προσδοκιών για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν.

 
Το τι έγινε το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν το γνωρίζουμε ακόμα πλήρως. Θα το μάθουμε, όμως, διότι Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει. Και αν δεν γίνει σε αυτήν τη Βουλή, θα γίνει στην επόμενη. Για αυτό, να είστε απολύτως σίγουροι.»
 
4. Να ζητήσουν συγνώμη από τους Έλληνες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης
 
Ο κ. Βαρουφάκης είχε επιτέλους μια καλή ιδέα: Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγνώμη από τους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα για όσα έλεγε το 2014, όταν η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές ή αλλιώς να σταματήσει να θριαμβολογεί.
 
Προσυπογράφουμε την παρότρυνση. Και περιμένουμε να το πράξει και ο ίδιος για την τεράστια βλάβη που και εκείνος, αλλά πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, προκάλεσαν στη χώρα, φορτώνοντας τους πολίτες με ζημιά 100 δις ευρώ, δύο νέα Μνημόνια, μακρά λιτότητα και εξοντωτικούς φόρους.
 
Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν αθωώνουν κανέναν. Ευθύνονται όλοι, από κοινού και εις ολόκληρον.
 
Η κανονικότητα στην Ελλάδα θα επιστρέψει όταν όλοι εκείνοι που ανέβηκαν στην εξουσία με ψέματα και λάσπη και εν συνεχεία ζημίωσαν τη χώρα με την παροιμιώδη ανικανότητά τους, την τοξικότητα, το διχαστικό λόγο, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της δημόσιας παρουσίας τους, αποτελέσουν παρελθόν.
 
5. Εάν ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία ας ξυπνήσει
 
Ουδέποτε είχαμε τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων να χρησιμοποιούν τόσο σκληρή γλώσσα. Και να κατηγορούν ευθέως την Κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Και ουδέποτε, βέβαια, είχαμε πρωθυπουργό, ο οποίος να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου. Ναι, κύριε Τσίπρα, είναι θεσμικό εμπόδιο η Δικαιοσύνη στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας. Διότι αυτό ορίζει το Σύνταγμά μας. Αυτό ορίζει το Κράτος δικαίου. Και αυτό αποτελεί το θεμέλιο της αστικής Δημοκρατίας.
 
Εάν ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία, καλό είναι να ξυπνήσει από το όνειρο, στο οποίο βρίσκεται. Αλλά, ξέρετε, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει ο ίδιος τα παραμύθια του. Αλλά, το σημαντικό είναι τι πιστεύουν αυτοί που τον ακούν. Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια πολλοί, οι οποίοι ακούν τον κ. Τσίπρα και πιστεύουν είτε στην ειλικρίνεια των προθέσεών του, είτε στην αποτελεσματικότητά του ως πρωθυπουργός.
 
Οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον της Δικαιοσύνης και η κάλυψή τους από τον κ. Τσίπρα  αποτελούν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας Κυβέρνησης, που καταφεύγει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό. 
 
6. Ο τουρισμός πληρώνει τους αυτοσχεδιασμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 
Δύο χρόνια μετά το άνευ ουσίας δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα, που πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα, αποδεικνύεται ότι οι αυτοσχεδιασμοί της Κυβέρνησης είχαν τεράστιο κόστος για τον τουρισμό μας, αφού:
 
• Αυξήθηκε ο Φ.Π.Α. στη διαμονή στο 13% και στην εστίαση στο 24%, καθιστώντας ακριβότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό μας προϊόν.
• Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%.
• Καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά.
• Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
• Επιβλήθηκε τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, προσθέτοντας ένα ακόμα βάρος στον τουρισμό μας.
 
Τα μέτρα αυτά ήταν αχρείαστα και οι επιπτώσεις της πολιτικής της υπερφορολόγησης στον τουρισμό μας έγιναν ορατές το 2016. Υπήρξε μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 6,5%, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 878.000.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.
 
7. Η Κυβέρνηση παραδίδει Κράτος και Κοινοβούλιο βορά στους μπαχαλάκηδες
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θεσμοθετεί την ανομία. Παραδίδει το Κράτος και τώρα το Κοινοβούλιο, βορά στους μπαχαλάκηδες, που η ίδια εξέθρεψε στην… κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.
 
Τώρα, διεκδικούν όσα τους έταξαν, στην… πάνω πλευρά της πλατείας, εισβάλλοντας στο Κοινοβούλιο και η Κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια, γιατί πολύ απλά προστατεύει τα δικά της παιδιά. Ως πότε;
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή