Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε απελπισία οι Τρικαλινοί αιγοπροβατοτρόφοι

«Καμπανάκι» κινδύνου για το μέλλον του κλάδου.
 
Το «καμπανάκι» κινδύνου για το μέλλον του κλάδου, χτυπάνε οι Τρικαλινοί αιγοπροβατοτρόφοι και ελπίζουν ότι θα το ακούσουν οι αρμόδιοι.

Η απουσία πολιτικής για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας, είναι φανερή στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται σε έναν σημαντικό κλάδο  του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα που όλοι παραδέχονται πως θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι, αντί να στηριχθούν, καλούνται να πληρώσουν προκαταβολή φόρου που αυξήθηκε από το 27,5% στο 100% και «εισφορά αλληλεγγύης» έως και 120%. Οι κοινοτικές επιδοτήσεις φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ, ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές σχεδόν τριπλασιάστηκαν, αφού συνδέονται με το εισόδημά τους.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και η τιμή αγοράς των ζωοτροφών, αυξήθηκαν εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής και οι αιγοπροβατοτρόφοι παραμένουν απροστάτευτοι από πολιτικές αντιμετώπισης επικίνδυνων ζωονόσων.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση, προστίθεται  το πρόβλημα με τις αθρόες ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου γάλακτος με τις μαζικές εισαγωγές στην Ελληνική αγορά, να προκαλούν νοθεία και απορρύθμιση της εγχώριας παραγωγής.

Από το φαινόμενο αυτό πλήττονται τόσο η παραγωγή γάλακτος και φέτας, αλλά και κρέατος.

Η τιμή παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος έχει μειωθεί έως και 25%.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες καταστρέφουν το ζωικό κεφάλαιο και οδηγούν όλο και περισσότερους αιγοπροβατοτρόφους σε μείωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους με δυσάρεστες συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα του Νομού.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή