Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινά το νέο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο

Ξεκινά η κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα η παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 4,5 Km. 
Την σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 16,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.
 
Το έργο χρηματοδοτείται  από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ.  
Πρόκειται για την συνέχιση του έργου Καραβόπορος –Λυγαριά, Λυγαριά – Πύλη 4,5 χλμ κεντρικής αρτηρίας, 4,2 χλμ αγροτικών δρόμων, 1,2 χλμ παράπλευρου δικτύου, με ταυτόχρονη ανάπλαση περιοχών στην Πύλη. Έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση και αποσυμφορεί την παλαιά Εθνική οδό Τρικάλων Πύλης. 
Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να κατασκευαστεί κύρια οδική αρτηρία διαχωρισμένων κινήσεων με στηθαίο σκυροδέματος μήκους περίπου 4,5Km.
Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης:
• Η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 1,2Km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας)
• Η διαμόρφωση 2 ισόπεδων κόμβων (Ι/Κ Αγ. Βησσαρίωνα και Ι/Κ Πύλης) όπου θα εφαρμοστεί ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα τύπου Led
• Η κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 4,25Km
• Η κατασκευή πεζοδρομίου και λιθόκτιστου τοιχίου προς την πλευρά του Πορταϊκού ποταμού, από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς
Άγιο Βησσαρίωνα.
• Η κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου μεταξύ της αρτηρίας και της Νότιας παράπλευρης οδού καθώς και πεζοδρομίου προς την πλευρά της Πύλης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή