Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο ΄΄Μάτι΄΄ και την ΄΄Μάνδρα΄΄, δεν πρέπει ο κόσμος να πνίγεται το χειμώνα και να καίγεται το καλοκαίρι

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας για την τραγωδία στο «Μάτι» Αττικής.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν καλεσμένος ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της Κυβέρνησης ο κ. Σκρέκας τόνισε, «Υπάρχει μία μεθόδευση από την Κυβέρνηση. Προσπαθεί να μεταφέρει και να αποποιηθεί τις ευθύνες για το φρικιαστικό γεγονός που συνέβη στο ΄΄Μάτι΄΄ προσπαθώντας να μεταφέρει τη συζήτηση στην άναρχη δόμηση. Το να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες που την βαραίνουν προσπαθώντας να μεταφέρει την ατζέντα αλλού, δεν θα το επιτρέψουμε».

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκρέκας, «οι άνθρωποι στο ΄΄Μάτι΄΄ δεν χάθηκαν επειδή υπήρχε άναρχη δόμηση, αυτό το γνωρίζαμε. Χάθηκαν επειδή το κακό τους ήρθε χωρίς να το καταλάβουν. Τους ήρθε από παντού γιατί κανείς δεν τους είχε ενημερώσει».

Επίσης, ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν υλοποιεί τις αποφάσεις για κατεδάφιση επί 3,5 χρόνια.

Δύο υπουργοί αυτής της κυβέρνησης εμπόδισαν τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες είχαν τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις.

Οι 1.639 περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών έχουν αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης που θα μπορούσαν να εκτελεστούν και δεν εκτελέστηκαν επειδή τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης εμπόδισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες αλλά το θέμα είναι να κοιτάξουμε μπροστά, τι θα κάνουμε για να τις διορθώσουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια της διοίκησης να υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις κατεδαφίσεων που επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση δεν υλοποιεί».

«Στο ΄΄Μάτι΄΄ και την ΄΄Μάνδρα΄΄, δεν πρέπει ο κόσμος να πνίγεται το χειμώνα και να καίγεται το καλοκαίρι.

Οφείλει η οργανωμένη πολιτεία να προχωρήσει στα έργα υποδομών που θα προστατεύουν τους πολίτες», πρόσθεσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ.

https://www.youtube.com/watch?v=Rof85y54AUc

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή