Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σιμορέλης: Τελικά η Ν.Δ. έχει θέση για το «Σκοπιανό»;

Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, καλεσμένος σε τηλεοπτική πολιτική συζήτηση τοποθετήθηκε για ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα, τις πρόσφατες δηλώσεις της Τουρκίας και το «Σκοπιανό».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες, προκλητικές και ότι γίνονται από την Τουρκική Κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας και τις επερχόμενες εκλογές.

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια στη χώρα μας διότι απειλώντας την Ελλάδα απειλεί την Ευρώπη. Δεν έχει δικαίωμα να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ και δεν θα το επιτρέψουμε.

Η Κυβέρνηση κάνει το παν, προσπαθώντας να αναβαθμίσει τη χώρα μας διεθνώς και να λύσει τα εθνικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Για το ΄΄Σκοπιανό’’ υπάρχουν καλές συνθήκες για να λυθεί σύμφωνα με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, erga omnes και αναθεώρηση του συντάγματος.

Η λύση θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια».

Για τα συλλαλητήρια που έγιναν και σχεδιάζονται να γίνουν, ο Βουλευτής, ανέφερε ότι «η ανησυχία του κόσμου για τις εξελίξεις είναι σεβαστή, αλλά υπάρχει προβληματισμός για ορισμένες εθνικιστικές και ακροδεξιές κορώνες από ορισμένους που βγαίνουν στα μικρόφωνα.

Είναι απορίας άξιο που ήταν και γιατί δεν διαδήλωναν το 1959 όταν αναγνωρίστηκε επίσημα το όνομα Μακεδονία, το 1977 όταν ο ΟΗΕ αναγνώρισε τη μακεδονική γλώσσα, αλλά και τότε που ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών δεν υπερασπίστηκε το ζήτημα και αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως ΄΄Μακεδονία΄΄ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τέλος σε όλα αυτά προβληματική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει αποφασίσει αν θα σταθεί υπεύθυνα πίσω από την εθνική γραμμή των Κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, αλλά και της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ  για την επίλυση του ζητήματος ή θα ακολουθήσει τις ακροδεξιές θέσεις ορισμένων κορυφαίων στελεχών της, εξυπηρετώντας καθαρά μικροπολιτικά συμφέροντα».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή