Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ Εδώ Τρίκαλα: Ο … Λιάκος έφαγε χαλβά στο παζάρι

«Αρχινάει στα Τρίκαλα, Λιάκο μ, το παζάρι, πάμε να πουλήσουμε κάνα δυο σκουτιά, να με πάρεις τραχηλιά γόβες και ζουνάρι και μια τσίπα κόκκινη με χρυσά φλουριά. Θα με πας και για χορό Λιάκο μου λεβέντη, σε κλαρίνα όμορφα σε γλυκά βιολιά και το βράδυ στο χωριό ύστερα απ' το γλέντι, θα σου δώσω όσα θες χάδια και φιλιά». 

Στα χαλβαδοπωλεία του Τρικαλινού Παζαριού εθεάθη να περιφέρεται ο Λιάκος συν γυναιξί και τέκνοις,  σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.

Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν, να ανακατεύει το γλυκό με το αλμυρό, αφού μετά τον χαλβά έφαγε λουκάνικα στα ψητοπωλεία. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε το λούνα παρκ και διασκέδασε στη ρόδα και το τρενάκι. 

Όσο για τα εμπορικά, δεν τα επισκέφθηκε, καθώς τη κοσμοσυρροή που επικρατούσε στα δρομάκια του παζαριού, από τον κόσμο που ήρθε από τα χωριά και άλλες πόλεις, την αποφεύγει. Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα του Λιάκου να θυμώσει πολύ, καθώς δεν της πήρε ούτε τραχηλιά, ούτε γόβες, ούτε τσίπα κόκκινη με χρυσά φλουριά.

Τέλος, κανένας δεν ξέρει να μας πει, για να σας το μεταφέρουμε με εγκυρότητα, αν το στεφάνι του Λιάκου, το βράδυ στο χωριό του έδωσε χάδια και φιλιά. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή