Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δωρεά Δεληλίγκα για παιδιά ΑμεΑ στον Δήμο Τρικκαίων

Τρίκαλα: «Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος»

Εξέχουσας σημασίας δωρεά για παιδιά ΑμεΑ στον Δήμο Τρικκαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο χειροκρότησε τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα για την ανιδιοτελή τους αυτή κίνηση

Παπαστεργίου: Είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων

Ορθιοι, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι γονείς ατόμων με αναπηρία,  χειροκρότησαν τη Γιάννα και τον Μπάμπη Δεληλίγκα για τη δωρεά οικοπέδου 11 στρεμμάτων και δύο – εντός αυτού – κτισμάτων στον Δήμο Τρικκαίων. Η δωρεά αφορά στη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στα κτίσματα των 170 τ.μ. και 430 τ.μ., σε μια περιοχή (στο τέρμα περίπου της οδού Πατουλιάς), στην οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως η δομή φιλοξενίας των ΑμεΑ. Η επαινετή αυτή πράξη, σημαντική ειδικά στις τωρινές εποχές, τιμήθηκε δεόντως από όλους, όσοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Η φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου «είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων και για αυτό θα σας βραβεύσουμε», αντικατοπτρίζει επακριβώς το κλίμα που κυριάρχησε με σύμπνοια και ομοφωνία. 

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως ιστορική την ημέρα αυτή, ευχαριστώντας από καρδιάς τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα. Μετά από ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας την επίλυση των βασικών θεμάτων, επέμεινε σε τρία σημεία:

–  Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και χρειάζεται όλοι «να βάλουν πλάτη»: Δήμος, Περιφέρεια, γονείς. Ο Δήμος για τα θέματα συντονισμού και εκπόνησης μελετών, η Περιφέρεια με τον Δήμο για την εξεύρεση πόρων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας (τουλάχιστον για την κατασκευή του κτηρίου), οι γονείς για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα – φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα είναι υπεύθυνος για τη δομή

–  Επέμεινε στην ανάγκη σύμπνοιας και ομόνοιας από την πλευρά των γονέων

–  Τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι η λειτουργία δομής για ημερήσια φροντίδα. Απώτερος στόχος, η βραχεία φιλοξενία παιδιών ΑμεΑ. Επομένως, χρειάζεται πρόβλεψη για αυτές τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή