Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακόμη ένα … «ΘΑ» της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων

Ως έργο που τελείωσε εμφανίζεται σε «δελτίο προπαγάνδας» του Δήμου Τρικκαίων έργο που ούτε ξεκίνησε…

Με τον τίτλο «Δίκτυο αποχέτευσης στον Πυργετό! – Δήμος Τρικκαίων και ΔΕΥΑΤ επιλύουν μετά από χρόνια το σημαντικό αυτό ζήτημα», εκδόθηκε χθες ένα ακόμη …πανηγυρικό «δελτίο προπαγάνδας» του Δήμου Τρικκαίων.

Σε αυτό καμιά σχέση ο τίτλος με το …περιεχόμενο το οποίο είναι το εξής (ανέγγιχτο):

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για έναν ολόκληρο συνοικισμό των Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί την αποχέτευση του Πυργετού. Ένα έργο ουσίας, ένα έργο πραγματικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Παρ’ ότι βρίσκονται τόσο κοντά στα Τρίκαλα, οι κάτοικοι του οικισμού δεν διέθεταν αποχετευτικό δίκτυο. Αυτό αλλάζει: το ΔΣ της ΔΕΥΑΤ, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων για το 2018. Σε αυτό περιλαμβάνεται η Επέκταση του Δικτύου Ακαθάρτων των Τρικάλων, τμήμα του οποίου είναι η δημιουργία Δικτύου Αποχέτευσης στον Πυργετό.

Με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) που προέρχονται από την ίδια την επιχείρηση, το έργο αναμένει την έγκριση της απόφασης της ΔΕΥΑΤ για τα έργα. Μόλις αυτό γίνει, θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης εντός του 2018.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν δύο εξίσου σημαντικά έργα:

– η δημιουργία του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης (συλλεκτήρας) εντός του οικισμου του Πυργετού

– η κατασκευή του αντλιοστασίου ακαθάρτων του οικισμού.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά σημαντικό έργο για τους κατοίκους της περιοχής. Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2018. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το δεύτερο και τελευταίο τμήμα του έργου, οι ιδιωτικές συνδέσεις με τον κεντρικό αγωγό.

Το σημαντικό αυτό έργο εντάσσεται σε μια σειρά έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε οικισμούς και χωριά του Δήμου Τρικκαίων, που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην υγιεινή τους».

Δηλαδή ξεκάθαρα πράγματα. Δημοπράτηση του έργου του …χρόνου. Ολοκλήρωση προφανώς στον αιώνα τον … άπαντα όπως εξάλλου πολλά έργα που δημοπρατήθηκαν σε αυτή την χώρα…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή