Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μετά το Γυμνάσιο τι;»

Εκδήλωση στο 5ο Γυμνάσιο

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τους δρόμους που μας ανοίγονται μετά την αποφοίτησή μας από το Γυμνάσιο.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο φτάνουμε στον πρώτο σημαντικό σταθμό της πορείας μας στο εκπαιδευτικό σύστημα και καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα ακολουθήσουμε το Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει μετά από πολλή σκέψη, προβληματισμό και σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση.

Την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση ανέλαβαν οι: κ. Μπουντούρη, υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ν. Τρικάλων (ΚΕΣΥΠ) και ο κ. Δίπλας, Τομεάρχης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το σχολείο μας και μας ενημέρωσαν για τις επιλογές που έχουμε προκειμένου να συνεχίσουμε την εκπαίδευσή μας ως απόφοιτοι Γυμνασίου.

Εκτός από το Γενικό Λύκειο που είναι μια γνωστή λύση σε όλους τους αποφοίτους Γυμνασίου, ενημερωθήκαμε και για τους Τομείς και τις Ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και για τους ορίζοντες που μας ανοίγονται μέσω αυτών των δρόμων. Οι κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τα μελλοντικά μας σχέδια θα είναι οι παράγοντες που θα μας κατευθύνουν προς τη μία ή την άλλη επιλογή.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική εισήγηση που έλυσε πολλές απορίες σε όλους μας για τους δρόμους μετά το Γυμνάσιο. Ευχαριστούμε πολύ το 5ο Γυμνάσιο που πάντα αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας και μας βοηθάει να τις ξεπεράσουμε οργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις αλλά και τους εισηγητές κ. Μπουντούρη και κ. Δίπλα για την ολοκληρωμένη ενημέρωση που μας έκαναν.

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Αντωνίου Μαρία -Παιδαράκη Μαρία

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή