Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναμένοντας την προκήρυξη για προσλήψεις στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Από εβδομάδα σε εβδομάδα αναμένεται η έκδοση προκήρυξης του νέου προγράμματος προσλήψεων για την κάλυψη θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μέσω του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 90 ανέργων στη Θεσσαλία. Για τα Τρίκαλα προβλέπονται 25 προσλήψεις, ενώ για το Κουτσόχερο Λάρισας 37 και για το Βόλο 28.

Η πρόσκληση για την πρόσληψη των ατόμων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, θα εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας το επόμενο διάστημα και στην συνέχεια θα αναλάβει τη διαδικασία ο ΟΑΕΔ, που είναι και υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εργαστούν σε Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων (hot spots) στις περιφέρειες της χώρας, με βάση τις ανάγκες, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Τα κριτήρια μοριοδότησης των ωφελουμένων θα είναι:

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

– Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω

– Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό

– Ηλικία

– Αριθμός ανήλικων τέκνων

– Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

– Εντοπιότητα βάση της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.

– Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή