Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πλούσια» τα ευρήματα της Αστυνομίας από την εξάρθρωση του κυκλώματος κοκαΐνης

Μεγάλο «χτύπημα» της Αστυνομίας στο μέτωπο των ναρκωτικών με την εξάρθρωση …πολυπλόκαμου κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη, που έφερε και τη σύλληψη Τρικαλινού επιχειρηματία.

Σήμερα έγινε η παρουσίαση της υπόθεσης από στελέχη της  ΕΛ.ΑΣ. και όπως πρόκυψε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια αγορά.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν την περασμένη Τετάρτη σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, 4 Αλβανοί ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και 61χρονος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, 2 πιστόλια και μία 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Η δράση

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν 53χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 35χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με ιδιωτικής χρήσης Ι.Χ.Ε., επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού, 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον 61χρονο, οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ, 860 Στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας, 2 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων, 2 πιστόλια και κυνηγητική καραμπίνα, 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή