Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πρόγραμμα κατάρτισης μαγειρικής στις φυλακές Τρικάλων

Στόχος είναι ο χρόνος κράτησης να αποτελέσει δημιουργικό και παραγωγικό διάστημα, που θα προετοιμάσει την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων

Παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη και του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ευτύχη Φυτράκη παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης με ειδικότητα την μαγειρική, που υλοποιείται στις Φυλακές Τρικάλων. 

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στη δράση συμμετέχουν περίπου 17 έγκλειστοι, που εκπαιδεύονται στην  μαγειρική, ενώ μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση πάνω στην ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, όπως και συμβουλευτική υποστήριξη.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Σχολειού Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ, της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που σε συνεργασία με τον ΚΕΚ Λάρισας που στόχο έχει να αποκτήσουν  όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια οι έγκλειστοι, που τα τους βοηθήσουν στην  κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη.

Πριν από την παρουσίαση του προγράμματος, έγινε ξενάγηση στους χώρους των μαγειριών, ενώ μετά το πέρας παρατέθηκε μπουφές με εδέσματα, τα οποία είχαν  ετοιμάσει οι μαθητές στο πλαίσιο της δράσης.

Στην  εκδήλωση, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευαγγελία Πούλιου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Τρικάλων Γεώργιος Σπηλιόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών και πολιτικών Αρχών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή