Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Παπαστεργίου: Μπήκαμε τελευταίοι αλλά βγήκαμε πρώτοι

Απόλυτη ικανοποίηση στην Δημοτική Αρχή Τρικάλων για την έκβαση της διεκδίκησης ένταξης σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
 
Με την φράση «υπήρχαν άλλοι 20 διεκδικητές, εμείς μπήκαμε τελευταίοι στην πρόταση αλλά ήταν τόσο άρτια που βγήκαμε πρώτοι», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, τον τρόπο με τον οποίο, ο Δήμος, εντάχθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Μέσω του προγράμματος αυτού, αποκτά την επαναχρήση συγκροτήματος αποθηκών απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό που ανήκανε στην ΕΑΣ Τρικάλων σε πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Το έργο, θα χρηματοδοτηθεί με ποσό περίπου 1,9 εκ. ευρώ.

Η μία αποθήκη εμβαδού 830,06 μ2, θα μετατραπεί σε χώρος για μουσικές εκδηλώσεις, θεματική μουσική βιβλιοθήκη και για την μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, θα δημιουργηθεί επίσης διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, ενώ θα λειτουργεί και αναψυκτήριο. Ταυτόχρονα, θα παραχωρείται από τον Δήμο σε Φορείς για εκδηλώσεις.

Στην δεύτερη εμβαδού 927,56 m2, δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτίρια του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα, με την παρατήρηση του Δημήτρη Χατζηγάκη «να προσέξουμε και να προβλέψουμε πάρκινγκ να μην γίνεται ότι στο ΄΄Μουσείο Τσιτσάνη΄΄ που υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης των οχημάτων».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή