Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκκένωση του Γυμνασίου Οξύνειας μετά από ισχυρό σεισμό

«Ισχυρός σεισμός πλήττει την κοινότητα Οξύνειας. Το κουδούνι του Γυμνασίου χτυπά παρατεταμένα δύο φορές, που σημαίνει έναρξη σεισμού.

Οι μαθητές δεν χάνουν την ψυχραιμία τους. Σκύβουν και βρίσκουν πρόχειρο κατάλυμα κάτω από τα θρανία, τα οποία και κρατούν από το πόδι τους, για να προστατευθούν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το κουδούνι ξαναχτυπά, μία φορά παρατεταμένα δίνοντας το σύνθημα λήξης. Οι μαθητές από κάθε αίθουσα βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου, όπως ορίζει το σχέδιο εκκένωσης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού. Εκεί ο καθηγητής της κάθε τάξης παίρνει απουσίες. Όλοι οι μαθητές είναι παρόντες και καλά στην υγεία τους.

Οι καθηγητές ελέγχουν τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, το σύστημα θέρμανσης και όλες τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Δεν υπάρχουν διαρροές, φωτιές και φθορές ώστε να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής».

Αυτή ήταν η άσκηση ετοιμότητας – εκκένωσης του κτηρίου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς, που πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Οξύνειας την Παρασκευή 13/10/2017 (Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών), σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. .

Η επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό και η άσκηση ετοιμότητας δίνει εμπειρίες για την προστασία σε περιπτώσεις Φυσικών καταστροφών.

Και επειδή ο σεισμός δεν προβλέπεται ούτε και προειδοποιεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν αν γίνει σεισμός και βρίσκονται οπουδήποτε αλλού. Η ενημέρωση, η γνώση των μέτρων αυτοπροστασίας και η ψυχραιμία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σώζουν ζωές.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή