Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η …αναβάθμιση του Μικέλη Χατζηγάκη

 
Με κεντρικό άρθρο πλέον κάθε Τετάρτη σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα.
 
Αναβαθμίζεται στην «ΕΣΤΙΑ» ο Μικέλης Χατζηγάκης και πλέον θα γράφει κεντρικό άρθρο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας κάθε Τετάρτη. Το αναγνωστικό κοινό εκτίμησε την αρθρογραφία του νεαρού Τρικαλινού οικονομολόγου, ο οποίος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο γράφει τακτικά κάθε εβδομάδα, και η διεύθυνση της εφημερίδας αποφάσισε να τον αναβαθμίσει. 
Η «ΕΣΤΙΑ» είναι ένα έγκυρο δημοσιογραφικό φύλλο των Αθηνών και ένα από τα αρχαιότερα έντυπα της Ελλάδας (ιδρύθηκε το 1894), και μαζί με την «Καθημερινή» αποτελούν τις ναυαρχίδες της κεντροδεξιάς και του ευρύτερου φιλελεύθερου χώρου. 
Ο Μικέλης Χατζηγάκης έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην κορυφαία εταιρεία συμβούλων παγκοσμίως, Boston Consulting Group (BCG), εστιάζοντας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κατά την διάρκεια της εργασίας του στην BCG συμμετείχε σε έργα στρατηγικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών αλλά και στις οικονομικές μελέτες που εκπόνησε η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Επίσης, εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank στην στρατηγική των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα, συμμετείχε στην σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των επενδύσεων και της ρευστότητας. Επίσης, έχει εργαστεί στο γραφείο ως πολιτικός συνεργάτης (Political Aide) του Δημοκρατικού βουλευτή Πάτρικ Κέννεντυ, ανιψιό του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κέννεντυ, και στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ως συνεργάτης του Έλληνα Πρέσβη Αδαμάντιου Βασιλάκη.

Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics, Διπλωματία και Διεθνή Οικονομικά στο Fletcher School of Law and Diplomacy του πανεπιστημίου Tufts – όπου βραβεύτηκε για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα – και Δημόσια Διοίκηση στο Χάρβαρντ από όπου θα αποφοιτήσει στις αρχές του 2018 και θα επιστρέψει στα Τρίκαλα για μόνιμη εγκατάσταση.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή