Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Διεύθυνση B/Bάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο Μπάρι

Η Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πήραν μέρος στη 3η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «SODART – Κοινωνικοποίηση των ατόμων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες», που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και η παράλληλη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών με καλές πρακτικές που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα των μεθόδων διδασκαλίας.

Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε από το Επαγγελματικό Λύκειο «Ι.Ι.S.S. RosaLuxemburg» που βρίσκεται στην πόλη Acuaviva Delle Fonti κοντά στο Μπάρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας που αφορά την Ειδική Αγωγή και τον τρόπο διδασκαλίας των ατόμων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οργανώθηκαν εργαστήρια με μαθητές και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς και σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις του προγράμματος.

Τις ξένες αντιπροσωπείες υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Davide Francesco Ruggero Carlucci, όπου  δόθηκε η ευκαιρία στην Διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βασιλική Κάκλα να συζητήσει και να ανταλλάξει με τον Δήμαρχο σκέψεις για συνεργασία όχι μόνο σε θέματα εκπαίδευσης αλλά και σε επίπεδο Δήμων στο πλαίσιο διαφόρων πολιτιστικών και άλλων δράσεων.

Στην συνάντηση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 5 Μέλη από το προσωπικό  της Διεύθυνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και 5 Εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Επίσης συμμετείχαν καθηγητές και προσωπικό από τα σχολεία των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στο Μπάρι, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στην παλιά πόλη του Μπάρι όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου Νικόλαου στην ομώνυμη Εκκλησία,  να επισκεφτούν το Alberobello, χωριό με τρούλους, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή