Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η γενιά των Millenials ξεκινά και από τα Τρίκαλα

Διήμερο συνέδριο για τις δεξιότητες και την αυτοβελτίωση της νεολαίας στη νέα εποχή.

Ξεκίνησε η διημερίδα των MIllenials, της επόμενης γενιάς της νεολαίας.

Πρόκειται για ένα διήμερο συνέδριο για την κοινωνική υπευθυνότητα, τη ρητορική και τα ΜΜΕ στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.

Το υλοποιούν μέλη της κοινότητας των Υποτρόφων Προγραμμάτων Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και αφορμή για την επίσκεψη αυτή, ήταν η συμμετοχή τρικαλινού (φοιτητή πλέον, του Αλέξανδρου Λυμπίκη) στο πρόγραμμα «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute». Ετσι η διοργάνωση βρίσκεται και υλοποιείται στα Τρίκαλα (στο θεατράκι «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου), με συμμετέχοντες, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, που ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο κάλεσμα.

Ο  Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τα στελέχη της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα, ο καθένας και η καθεμιά να «κυνηγούν» το όνειρό τους και να αυτοβελτιώνονται.
Με εξαιρετικά θετικά λόγια μίλησε το στέλεχος του μορφωτικού τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ Μαρκέλα Καραγιώργου, για τη φιλοξενία του προγράμματος στα Τρίκαλα.

Οι τρικαλινοί μαθητές και μαθήτριες, στην αγγλική γλώσσα, παρακολουθούν από δύο Έλληνες φοιτητές πανεπιστημίου, απόφοιτους του προαναφερθέντος προγράμματος, όλα τα στοιχεία που αφορούν σε φέρουν νέες εκπαιδευτικές οπτικές, βασισμένες στην αμφίδρομη εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση, με συζητήσεις και ανοιχτές συνομιλίες
Οι τρεις βασικοί άξονες, είναι:

  • Η ανάπτυξη soft skills, ρητορικών και διαπροσωπικών ικανοτήτων που είναι αναγκαίες στην εποχή μας.
  • Η διερεύνηση της γενιάς των Millennials και της αναδυόμενης I-Gen γενιάς.
  • Η συμμετοχή σε τοπικά, εθνικά και διεθνή προγράμματα νέων, καθώς και σε άλλες ευκαιρίες για ενδυνάμωση νέων. Θα δούμε αναλυτικά πως προσεγγίζουμε το στάδιο των αιτήσεων και τις βασικές αρχές ενός βιογραφικού σημειώματος.

 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή