Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με αυστηρότερες προϋποθέσεις η χορήγηση γυαλιών από τον ΕΟΠΥΥ

Αλλαγές υπάρχουν στον τρόπο χορήγησης των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έρχεται να βάλει «φρένο» σε οποιαδήποτε …παρατυπία.

Από σήμερα, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων δεν θα παραλαμβάνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων για αποζημίωση, εάν δεν επιδείξουν τα νέα γυαλιά που αγόρασαν, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού.

Μέχρι πρότινος, αρκούσε μόνο η ιατρική συνταγή και η απόδειξη του οπτικού. Όπως είναι αντιληπτό, στόχος είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο όπου ασφαλισμένοι προσκόμιζαν την συνταγογράφηση των γυαλιών οράσεως σε συμβεβλημένα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ και αντί για γυαλιά  μυωπίας, προμηθευόντουσαν γυαλιά ηλίου.

Μάλιστα, ο Οργανισμός θα έχει δικαίωμα για δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους ασφαλισμένους καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.

Λίγο – πολύ οι υπόλοιπες προϋποθέσεις και οι όροι παραμένουν όπως είχαν. Στους ασφαλισμένους χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά κάθε 4 χρόνια ή φακοί επαφής κάθε 2 χρόνια.

Όσον αφορά τα παιδιά έως 12 ετών, χορηγούνται κάθε δύο χρόνια γυαλιά ασφαλείας, δηλαδή άθραυστα.

Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, στην περίπτωση όμως που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης.

Το ποσό αποζημίωσης για τα γυαλιά ανέρχεται στα 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός) και για κάθε φακό επαφής είναι 25 ευρώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή