Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι …κατασχέσεις η νέα «αιχμή του δόρατος» για τους «κόκκινους» για κινητοποιήσεις

Την ερχόμενη Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ Τρικάλων για «Οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών», ζητώντας συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.

Στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη» έρχονται οι κατασχέσεις! Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Από 21 Φλεβάρη  2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γενικεύονται και αντικαθιστούν τους πλειστηριασμούς στα πρωτοδικεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα, κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί 130.000 σπίτια μέχρι το 2021!!!

Από 1η Μάη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται για χρέη  προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500 ευρώ και πάνω!!! Θα διενεργούνται και για κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!! Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ και βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών. Όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» που θα εκβιάζουν το λαό για να πληρώσει και την τελευταία δεκάρα και αν δεν τα καταφέρει θα του παίρνουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να μπουκώσουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια». Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση. Στις δικές τους τσέπες θα πάνε τα έσοδα από το «φορολογικό σαφάρι» και όχι για την παιδεία, την υγεία, τις δικές μας ανάγκες!

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.
Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες! Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να περάσουμε σε αντεπίθεση.
Καλούμε το λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.  Συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, και αυτοαπασχολουμένων, Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους να συντονίσουν τη δράση τους , σε κάθε γειτονιά, χωριό, σε κάθε πολυκατοικία να δημιουργηθεί κίνημα αλληλεγγύης. Σε κοινή δράση  να γίνουν στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή