Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπης Παπαλεωνίδα τελέστηκε σήμερα στην ΣΜΥ Τρικάλων, η ορκωμοσία για των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr οι νέοι σπουδαστές έδωσαν τον όρκο υπέρ πίστεως της Πατρίδας, παρουσία τοπικών και πολικών Αρχών, πλήθους συγγενών και φίλων και υπό την σκέπη της γαλανόλευκης.

Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Βίτσας αφού αναφέρθηκε στο έργο της ΣΜΥ, τόνισε ότι «η Σχολή αναβαθμίζεται, πλέον είναι τριετής, όπου θα υπάρχει περισσότερη μόρφωση και εκπαίδευση» ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους νέους σπουδαστές «συγχαρητήρια για την επιλογή σας γιατί αποφασίσατε να επενδύσετε στην ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας».

Στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημήτρης Τσιπίδης, ανέφερε απευθυνόμενος στους ορκισθέντες πως «από σήμερα ορκιστήκατε να ανήκετε στην μεγάλη οικογένεια του Στρατού. Με τον όρκο αυτό, δεσμεύεστε να υπηρετήσετε την Πατρίδα μας, σχεδόν δια βίου. Είχατε την ευχέρεια της επιλογής να φοιτήσετε σε άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να σταδιοδρομήσετε με επιτυχία, αλλά επιλέξατε συνειδητά, να καταταχθείτε στη Σχολή και να φορέσετε την τιμημένη στολή του Μόνιμου Υπαξιωματικού».

Για ακόμη μια φορά τα βλέμματα του κοινού μαγνήτισαν οι επιδείξεις και η παρέλαση των σπουδαστών.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή