Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πιστοί στο ραντεβού φιλανθρωπίας οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Ενόψει Χριστουγέννων στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια Χριστουγεννιάτικο παζάρι από την καθηγήτρια Αγγλικών Δήμητρα Κοκκώνη.

Μια πρωτοβουλία την οποία «αγκάλιασαν» με πολλή αγάπη οι μαθητές και τούτες τις γιορτινές μέρες πουλώντας διάφορες χειροτεχνίες και γλυκίσματα, προσπαθούν με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να στηρίξουν ιδρύματα και άπορες οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Τα παιδιά δείχνοντας μεγάλο ζήλο φέρνουν στο σχολείο χειροποίητες κατασκευές για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, γλυκίσματα που φτιάχνουν με την βοήθεια των γονέων και κηδεμόνων τους και τα εκθέτουν σε αυτοσχέδιους πάγκους.

Είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση και σχεδόν όλα τα εκθέματα εξαντλούνται από την πρώτη κιόλας ημέρα, με τους μικρούς μαθητές να «δείχνουν» με τον τρόπο αυτό τον «δρόμο» της αγάπης και της φιλανθρωπίας, ώστε το μήνυμα της Γέννησης Του, να φτάσει σε όλα τα σπίτια  για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, που περικλείεται από τα αγαθότερα πανανθρώπινα συναισθήματα, της αγάπης, της καλοσύνης, της φιλευσπλαχνίας και της αλληλεγγύης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή