Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Λάρισα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Λιάπης

Στο 5ο προσυνέδριο της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λάρισα με θέμα «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια», βρέθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης, ο οποίος έχει επιλεγεί πρόσφατα στο Μητρώο Στελεχών της του κόμματος. 
«Με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αυριανό μας Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο 5ο Προσυνέδριο του κόμματος στην Λάρισα, κάναμε όλοι μαζί ένα ακόμα βήμα στην πορεία προς το Συνέδριο της ΝΔ, στην πορεία, όλης της χώρας, προς μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική ανάπτυξης. Ένα βήμα αφιερωμένο στους Αγρότες και στην Ανάπτυξη της Περιφέρειας. Βαδίζουμε όλοι μαζί, παρά τον δύσκολο καιρό και με τη σκέψη μας στα θύματα της πρόσφατης θεομηνίας και τις οικογένειές τους, γιατί ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη νέα αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής Περιφέρειας και της Ελληνικής υπαίθρου. 
Με σαφείς και κοστολογημένες προτάσεις για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για την Θεσσαλία, για τα Τρίκαλα, για κάθε σημείο όπου χτυπάει η ΄΄καρδιά΄΄ της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις οποίες έχουμε καθήκον να οδηγήσουμε, μέσα από την ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, από την στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο. Με νέα φορολογικά κίνητρα στις ενώσεις παραγωγών.

Συνδέοντας την παραγωγή με τη βιομηχανία τροφίμων, η οποία αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων. Με προτάσεις και λύσεις ώστε η γεωργία κα η κτηνοτροφία να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία και την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών που θα συνδέσουν ολόκληρη την περιφέρεια, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Καταργούμε τον φόρο στο κρασί, ο οποίος δημοσιονομικά δεν απέδωσε, αλλά τουναντίον υποδαύλισε τη μαύρη οικονομία. Οι Γεωπόνοι και οι Κτηνίατροι θα γυρίσουν στα χωράφια, αφήνοντας τα γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των νέων μας αγροτών.

Παράλληλα, διαμορφώνουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για μια Αυτοδιοίκηση πιο δυναμική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα κάθε περιοχής διεκδικώντας ό,τι χρειάζεται από την κεντρική κυβέρνηση, χωρίς -όμως- να περιμένει τα πάντα από αυτήν.

Όλα αυτά είναι βήματα ανάπτυξης.  Μιας ανάπτυξης βιώσιμης που απαιτεί, ανάμεσα στα άλλα, τον περιορισμό της κατασπατάλησης των υδάτινων πόρων, την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας, τη λελογισμένη μεταφορά υδάτων του Αχελώου, αφήνοντας κατά μέρους τον «πολύπαθο» όρο «εκτροπή» και την αλυσιτελή επικοινωνιακή εξαγγελία και εκμετάλλευσή της.  

Από τη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την γεωργία και την κτηνοτροφία με την Αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη. Συνέδεσε την Ελλάδα με το μέλλον, μέσα από έργα που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο στην Περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Λιάπης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή