Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο επίκεντρο η καλλιέργεια των ακρόδρυων

Σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Γεωπονικού Συλλόγου

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητήριου Τρικάλων με θέμα «Η καλλιέργεια των ακρόδρυων: Καρυδιά, Αμυγδαλιά, Φουντουκιά», με το παρόν να δίνουν δεκάδες Τρικαλινοί αγρότες και επιχειρηματίες.

Η εκδήλωση άνοιξε με την  ομιλία του Καθηγητή Δενδροκομίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιου Νάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις της καρυδιάς.

Στην συνέχεια, ο Γεωπόνος ΓΕΑΛ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πρώην ΠΕΓΕΑΛ Κεντρικής Ελλάδας)  Λουκάς Πιστόλης αναφέρθηκε στη λίπανση της καρυδιάς, της αμυγδαλιάς και της φουντουκιάς.

Για τα φυτοπαθολογικά προβλήματα των ακρόδρυων μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ιωάννης Βαγγέλας, ενώ για τους σημαντικότερους εχθρούς της αμυγδαλιάς, της καρυδιάς και της φουντουκιάς  εισηγητής ήταν ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Εντομολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Παπαδόπουλος.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή