Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή και των Ιατρών του Δημοσίου στην απεργία της Πέμπτης

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Τρικάλων και Κέντρων Υγείας του Νομού, δηλώνει συμμετοχή στην μεθαυριανή απεργία.

Το κάλεσμα της αφορά συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

«Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη στη Βουλή , με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και με ψήφιση άρον-άρον την επόμενη μέρα , νομοθετική ρύθμιση για το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος ,την πιο σημαντική κατάκτηση των εργαζόμενων, δείχνει τι είναι αυτό που πραγματικά τους φοβίζει. Θέλουν να φιμώσουν αυτούς που διεκδικούν, που δε συμβιβάζονται με την αθλιότητα, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σε αυτό που συμβαίνει δίπλα τους.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν έχει αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους.

Απόδειξη τα νέα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που ετοιμάζονται να περάσουν. Νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών.

Στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 αποτυπώνεται ανάγλυφα ποιός χάνει και ποιός κερδίζει. Από τη μία σφαγείο στα κονδύλια για Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, συνολικά για τις κοινωνικές παροχές ύψους 1,7 δις. Από την άλλη ζεστό χρήμα 6,75 δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μιλάνε για «εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας» όταν προβλέπεται:

Νέα μείωση το 2018 κατά 364 εκ., της ήδη πετσοκομμένης κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία

Νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων από 2.058 εκ το 2017 σε 1.439 εκ το 2018.

Επαίρονται για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στην Υγεία, τη στιγμή που υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό, που αυξάνονται οι πληρωμές των ασθενών, που συρρικνώνονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Προπαγανδίζουν ότι αναβαθμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία όταν:

• Επιδεινώνονται συνεχώς οι συνθήκες που δουλεύουμε, με την εντατικοποίηση, τις εξαντλητικές εφημερίες ,την περιπλάνηση από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ,από τη μία πόλη στην άλλη για να μπαλώνουμε τρύπες και να καλύπτονται οι εφημερίες

• Με το νέο ιατρικό μισθολόγιο αλλά και με πρόσφατες αντί «ασφαλιστικές» ρυθμίσεις είχαμε μειώσεις, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, των καθαρών τακτικών αποδοχών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που ξεπερνούν τα 100 ευρώ το μήνα. Γενικεύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας όταν πάνω από 1300 συνάδελφοι συμβασιούχοι (επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ) είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο. Από που θα πληρωθούν «οι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές» που λέει η κυβέρνηση ότι θα προσλάβει όταν το κονδύλι για τις εφημερίες και τις πρόσθετες αμοιβές είναι αυξημένο μόλις κατά 20 εκ σε σχέση με το 2018;

Τελικά, το μόνο που αναβαθμίζεται είναι η εμπορευματική τους λειτουργία με όρους αυτοχρηματοδότησης, με κριτήριο να βγάζουν κέρδη πουλώντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Ως εδώ! Με τις αυταπάτες, την αναμονή, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Παραμερίζουμε όλους όσους υπονομεύουν με κάθε τρόπο την άνοδο της οργάνωσης και του αγώνα. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχίας της απεργίας.

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των Κ.Υ. ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Διεκδικούμε:

– Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας .Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας

– Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων

– Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα

– Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Κάτω τα χέρια από την απεργία. Είναι δικαίωμά μας αδιαπραγμάτευτο, κατακτημένο με αγώνες και θυσίες. Με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή