Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεργασία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος

Το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ήφαιστος» Το σχολείο μας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του «Erasmus+ ΚΑ2», συμμετέχει ως εταίρος στη διακρατική συνεργασία «Healthy living and equal opportunities through sport».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από 6 Ευρωπαϊκές χώρες και αντικείμενό διαπραγμάτευσης του είναι ο αθλητισμός και η υγιεινή διατροφή, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η αντιμετώπιση και η ένταξη τους, και η αποτροπή από τις εξαρτήσεις.

Σύμφωνα με το διάγραμμα, τις οργανωτικές αποφάσεις και τον προγραμματισμό που έγινε κατά την μετακίνηση του σχολείου μας στο Stargrad της Πολωνίας στις αρχές Νοεμβρίου, την τρέχουσα σχολική χρονιά το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και η ένταξη τους στην κοινωνία (Inclusion and disability).

Έτσι και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ΑμεΑ «εγκαινιάσαμε» την συνεργασία μας με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ήφαιστος» του Δήμου Τρικκαίων. Σε μια πρώτη γνωριμία επισκεφτήκαμε με τους μαθητές μας το Κέντρο, γνωρίσαμε το προσωπικό, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Κέντρου και ενημερωθήκαμε για την λειτουργία του, τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες που γίνονται εκεί από τον υπεύθυνο της απογευματινής βάρδιας Κοινωνικό Λειτουργό Παναγιώτη Φράγκο.

Γνωρίσαμε τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο, είδαμε δραστηριότητες τους. Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα σχεδιάσουμε δημιουργικές δράσεις και εκδηλώσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους μαθητές μας με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ και ευελπιστούμε η συνεργασία μας αυτή να μας αλλάξει ως ανθρώπους.

Να μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι μια πτυχή της κοινωνίας μας άγνωστη στους πολλούς. Να αντιληφθούμε τη θέση τους, να μάθουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για τον καθημερινό τους αγώνα, για τις αγωνίες τους για τις ευκαιρίες που τους δίνονται και πάνω απ όλα να γνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα παιδιά ως ανθρώπους τουλάχιστον ισότιμους αν όχι ανώτερους προς εμάς τους «φυσιολογικούς».

Η Συντονιστική Ομάδα του προγράμματος
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή