Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εαρινές Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα Ροπωτού

Ένα έθιμο πολλών χρόνων αναβιώνει  την Τρίτη ημέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα Ροπωτού, που οργανώνει η Ενορία Ροπωτού, η Τοπική Κοινότητα Ροπωτού και Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού.

Έτσι και φέτος πολύς κόσμος την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα  μαζεύτηκε  στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Ροπωτού όπου παρακολούθησε την Αναστάσιμο Ακολουθία.

Στην συνέχεια στο αύλιο χώρο της Εκκλησίας έγινε το προσκύνημα της Εικόνας της Αναστάσεως από τους πιστούς και ακολούθησε ο χορός  όπου όλοι οι παριστάμενοι χόρεψαν παλαιούς πασχαλινούς χορούς, τραγουδώντας τα τραγούδια με το στόμα. Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Βελώνης , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Ρομπιές και ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Κωστάκης ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και συνεχάρη  τον Σύλλογο Ροπωτού που κρατάει ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση.

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Μάνου.

Τέλος έγινε η περιφορά των Εικόνων σε όλο το χωριό.          
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή