Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ώρα της …κορδέλας για το νέο «όπλο» της Καλαμπάκας

Η Καλαμπάκα απέκτησε Μουσείο τρισδιάστατης ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ακόμη ένα «όπλο» στην ανάπτυξη του τουρισμού, απέκτησε ο Δήμος Μετεώρων.

Από χθες το βράδυ και επίσημα το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων, τέθηκε στην διάθεση του κοινού, μετά την τελετή παράδοσης του έργου.

Τον Αγιασμό των εγκαταστάσεων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. π. Νήφων Καψάλης, ο οποίος τόνισε την σημασία του Μουσείου στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για το μεγάλο αυτό έργο και σε όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όπως και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εισήλθαν στην αίθουσα προβολών όπου φόρεσαν τα τρισδιάστατα γυαλιά και απόλαυσαν τα ειδικά βίντεο που θα προβάλλονται στους επισκέπτες του Μουσείου.

Το Μουσείο, προσφέρει την δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία  ενώ στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου,  παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφτασε τις 700.000 ευρώ και η χρηματοδότησε έγινε μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή