Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πύλη: Θέλουμε ισχυρούς Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια

Στα Τρίκαλα για πρώτη φορά βρέθηκε σήμερα ως Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από κομματικά στελέχη στο Δημαρχείο της Πύλης.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. έφτασε στο Δημαρχείο της Πύλης λίγο μετά τις 10 το πρωί, όπου τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Μιχάλης Μπαγιώτης, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, ο κ. Μαράβας αφού καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσφωνίζοντάς τον ως «αυριανό Πρωθυπουργό», στην συνέχεια παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πύλης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ζήτησε την στήριξη του στον πρωτογενή τομέα που είναι το μέλλον της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας αφού χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της ΝΔ ως «εν αναμονή Πρωθυπουργό», εξέφρασε την δέσμευσή του πως η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκης, ο κ. Μπαγιώτης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ατμομηχανή για την ανάπτυξη της χώρας, για μια νέα και σύγχρονη αγροτική επιχειρηματικότητα, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» και για τον λόγο αυτό ζήτησε την στήριξή του.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και πως εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, ενώ ισχυρίστηκε πως η ΝΔ έχει σχέδιο για να τη βγάλει από την κρίση.

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται. Δεν μένουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα. Απλώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του λαού θα αγκαλιάσει την πρότασή μας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται ένας δυναμικός μετασχηματισμός του για να γίνει πυλώνας ανάπτυξης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους ορεινούς δήμους.

Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη και σημείωσε χαρακτηριστικά «θέλουμε να δώσουμε αρμοδιότητες στους δήμους. Οι προτεινόμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. Η απλή αναλογική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία».

Λίγο πριν αναχωρήσει για το 37ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι, ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε δώρα και συγκεκριμένα μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και τοπικά προϊόντα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή