Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία τα «Ασκληπιεία» και αναζήτηση αξιοποίησης του Φαρμακοτριβείου

Εκδήλωση στην Πιαλεία Τρικάλων, αφιερωμένη στον Ασκληπιό.

Πολιτιστική  εκδήλωση  αφιερωμένη  στον Ασκληπιό, πραγματοποιήθηκε στην Πιαλεία, μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης, η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιαλείας «Φίλοι του Μουσείου Πιαλείας».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Εκπαιδευτικός Δημήτρης Παπαγιανόπουλος, τονίζοντας την σημασία της εκδήλωσης στον τόπο δράσης του Ιατρού της Αρχαιότητας από όπου προμηθευόταν τα θαυματουργά βότανα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, δεν έκρυψε ότι το σχέδιο είναι να αναδειχθεί η Πιαλεία τουριστικά με επισκέψιμο τον χώρο δράσης του Ασκληπιού και ευχαρίστησε όσους επιχειρούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα επιχειρηθεί η δημιουργία βοτανικού κήπου στο πάρκο του Ασκληπιού στην είσοδο της Πιαλείας, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων και με καταγωγή από την Πιαλεία Μιχάλης Λάππας, ζήτησε συνεργασία των 2 Δήμων προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Πιαλείας» Χριστίνα Ζορμπά, αναφέρθηλε στο Φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού στην περιοχή με το οποίο τροφοδοτούσε με φαρμακευτικά βότανα του Κόζιακα το Ασκληπιείο στην Αρχαία Τρίκκη.

Στην συνέχεια ο  Χρήστος Λύκας Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στο θέμα «Τα αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά από τον Ασκληπιό και την σύγχρονη ιατρική», ο Θωμάς Δασκάλου Αρχιτέκτονας στο θέμα «Ασκληπιός ο ομφάλιος λώρος μεταξύ μύθου και πραγματικότητας» και έγινε η άφιξη των Ασκληπιάδων ,απαγγελία ορφικού ύμνου  του Ασκληπιού και του ύμνου της Πιαλείας.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή