Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δήμος Σοφάδων: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός– Ξεκίνησε η καταγραφή σε σπίτια και επιχειρήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Δήμου Σοφάδων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδικασίες που αφορούν την καταγραφή των ζημιών τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στις υποδομές.

Έλεγχοι σε οικείες-επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή ζημιών σε σπίτια. Ηδη συνεργεία μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών κατέγραψαν κτίρια στις Τοπικές Κοινότητες Καρποχωρίου και Αγίας Παρασκευής ενώ η διαδικασία θα συνεχίζεται καθημερινά έως ότου γίνει πλήρη καταγραφή. 

Παράλληλα, η καταγραφή συνεχίζεται και από τις ειδικές επιτροπές του Δήμου Σοφάδων που αφορά τόσο ιδιώτες όσο και υποδομές του Δήμου Σοφάδων.

Σε σχετική του δήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κοντοβάς σημείωσε:

«Παρά την πρωτοφανή σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων ο Δήμος Σοφάδων άντεξε.  Ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού  αποτελεσματικά, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Με την ίδια αποτελεσματικότητα συνεχίζουμε και τώρα, καθώς όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στην άμεση στήριξη όσων επλήγησαν. Ξεκινήσαμε αυτοψίες για την εκτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές, προκειμένου να υπάρξουν όσο πιο άμεσες αποζημιώσεις.

ΕΛΓΑ

Το Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης εντατικοποιεί τις ενέργειές του προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο νερό δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο πρώτες μέρες δηλώθηκαν περίπου 20.000 στρέμματα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταγραφές στην απώλεια ζωικού κεφαλαίου. Σε ότι αφορά την υγειονομική ταφή των ζώων, η διαδικασία διεκπεραιώνεται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον προκαθορισμένο χώρο.

Αναφερόμενος στη διαδικασία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Εκίζογλου τόνισε:

Οι συνέπειες της καταστροφικής κακοκαιρίας είναι βαρύτατες για τον πρωτογενή τομέα. Ως Δήμος καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διεκπεραιωθεί το ταχύτερο η διαδικασία καταγραφής. Αμεσα προχωρήσαμε σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ και οι δηλώσεις των παραγωγών συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς ενώ αν απαιτηθεί θα αναληφθούν επιπλέον πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.  Η Δημοτική Αρχή και το σύνολο του προσωπικού από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων ώστε να εξασφαλιστούν το συντομότερο οι αποζημιώσεις.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή