Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή βουλωμένων αποχετεύσεων

Σίγουρα, η φραγή στις αποχετεύσεις ενός κτιρίου, οικίας ή και πολυκατοικίας, είναι ένα συχνό πρόβλημα που κάποια στιγμή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, εφόσον δεν ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες για την σωστή συντήρηση και καθαρισμό του αποχετευτικού μας συστήματος.

Όσο και αν φαίνεται απλό, ένα πρόβλημα στο αποχετευτικό σας δίκτυο αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για όλους τους ενοίκους του κτιρίου, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την υγεία τους. Στάσιμα νερά, μικρόβια και δυσοσμία προκαλούν πολύ δυσάρεστες και άβολες καταστάσεις που απαιτούν άμεση επίλυση.

Σε απλές περιπτώσεις φραγής αποχετεύσεων, η λύση μπορεί να δοθεί ακολουθώντας βασικές συμβουλές και τεχνικές απόφραξης. Αντίθετα, σε πιο σύνθετα προβλήματα βουλωμένων σωληνώσεων, καθίσταται αναγκαία η επέμβαση απο πιστοποιημένη εταιρεία αποφράξεων που θα σας απαλλάξει οριστικά απο όλα τα προβλήματα αποχετεύσεων που αντιμετωπίζετε μια και καλή.

Οι αποφράξεις, ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις, απαιτούν έμπειρα συνεργεία που διαθέτουν εκτός απο πείρα και τον κατάλληλο αποφρακτικό εξοπλισμό.

Η τεχνική απόφραξης με κάμερα CCTV, είναι μια εξαιρετική λύση για την γρήγορη εύρεση του προβληματικού σημείου στο αποχετευτικό σας σύστημα, σε οποίο βάθος και αν είναι, χάρη στη κάμερα CCTV που επιτρέπει να βλέπεις ακριβώς και με λεπτομέρεια το πρόβλημα στη σωλήνωση, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Η αποφρακτική Ανδρώνης, με εμπειρία στις αποφράξεις απο το 1973, μπορεί να δώσει την λύση που χρειάζεστε άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μειώσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να φράξουν οι σωληνώσεις του κτιρίου σας και να διατηρείτε τις αποχετεύσεις σας σε άριστη κατάσταση…

  1. Αποφύγετε την ρίψη χαρτιών, μικροαντικειμένων και υπολειμμάτων τροφών στις αποχετεύσεις σας.
  2. Τοποθετήστε προστατευτικό πλέγμα σε νιπτήρα, νεροχύτη και μπανιέρα για την κατακράτηση τριχών, χαρτιών και τροφών.
  3. Καθαρίζετε προληπτικά τις σωληνώσεις σας με βραστό νερό και χρήση λεμονιού, ξυδιού ή σόδας.
  4. Κάντε έναν προληπτικό έλεγχο στις σωληνώσεις του κτιρίου σας για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται.
  5. Ενημερώστε τους ενοίκους του κτιρίου ή τα μέλη της οικογένειά σας για την σωστή χρήση των αποχετεύσεων.
  6. Προμηθευτείτε βεντούζα και ένα σπιράλ για απλές περιπτώσεις αποφράξεων.
  7. Αποφύγετε την ρίψη ισχυρών χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο αποχετευτικό σας δίκτυο.

Αν ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω συμβουλές, θα διατηρήσετε όχι μόνο σε άψογη κατάσταση τις αποχετεύσεις του κτιρίου ή της οικίας σας αλλά και την ηρεμία σας!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή