4ο Summer School από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | trikalanews.gr

4ο Summer School από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το 4o Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι γεγονός. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου.
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το περυσινό Summer School οι υπεύθυνοι επιστήμονες του προγράμματος ετοίμασαν το φετινό με πολλές νέες εκπαιδευτικές δράσεις και εκπλήξεις για τα παιδιά. Στη συνέχεια αναλύονται κάποια στοιχεία σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος (περισσότερα στην ιστοσελίδα www.healthykids.gr/summerschool)
 
Όραμα - Δράση
Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπηρετώντας το όραμά του να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της ευρωστίας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τουςμεταφέρει στην κοινωνία την επιστημονική έρευνα και τη γνώση μέσα από την υλοποίηση για τρίτη χρονιά του προγράμματος «SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση».
 
Ομάδα Στόχος
Μαθητές Δημοτικών της Δυτικής Θεσσαλίας(παιδιά που τελείωσαν την 1η δημοτικού έως και παιδιά που τελείωσαν την 6η δημοτικού).
 
Ημερομηνία - Τοποθεσία
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 10 ημέρες (από 24 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου).Το ημερήσιο πρόγραμμα θα ξεκινά στις 9:00(από 8 προσέλευση) η ώρα και θα τελειώνει στις 14:00(έως τις 15:00 αποχώρηση).Όλες οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις Καρυές Τρικάλων.
 
Στόχος
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση και τις δεξιότητες ζωήςμέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (τοξοβολία, κρίκετ,lacrosse,μπάντμιντον,επιτραπέζια αντισφαίριση, αθλοπαιδιές, πάλη,TAEKWONDO, μουσικοκινητικά προγράμματα, fitforkids κ.α.), παιγνιώδεις και εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες (ρομποτική, παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, διαλέξεις κ.α.).

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες, α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.
 
Εγγραφή – προϋποθέσεις συμμετοχής
Για την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει οι γονείς να ακολουθήσουν τα πιο κάτω βήματα:
 
Βήμα 1: Έλεγχος διαθεσιμότητας θέσης για συμμετοχή στο πρόγραμμα
Ελέγξτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικοινωνώντας μέσω τηλ. 2431047030 ή κιν. 6944640035.

Βήμα 2: Κατάθεση χρημάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα
Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα είναι 100 ευρώ. Για οικογένειες με περισσότερα παιδιά η εγγραφή για το δεύτερο παιδί είναι 50 ευρώ και για τα υπόλοιπα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ALPHABANK310-00-2002-020898 (για πληρωμή μέσω ibank ο λογαριασμός είναι GR9301403100310002002020898 και ο Δικαιούχος ΕΛΚΕ ΠΘ). Στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται: ο αριθμός 5208 και το επίθετο του συμμετέχοντα.

Βήμα 3: Τελική εγγραφή στο πρόγραμμα 
Η τελική εγγραφή των παιδιών στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή 21,22,23/6/2019 από 9:00 έως 13:00 στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Στην τελική εγγραφή θα πρέπει να προσκομίσετε: α) την ιατρική βεβαίωση ικανότητας συμμετοχής σε δραστηριότητες άσκησης και β) το αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων στην τράπεζα.
 
Χορηγοί
Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Όλοι οι συμμετέχοντες πληρώνουν για τη συμμετοχή τους. Έγινε μεγάλη προσπάθεια η συνδρομή να κρατηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν σημαντικά οι χορηγοί του προγράμματοςτους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά (οι χορηγοί στο www.healthykids.gr/summerschool).
 
Επικοινωνία
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.healthykids.gr/summerschool ή επικοινωνήσετε μαζί μας: τηλ.:2431047030 (10:00-13:00 ΔΕ-ΠΑ), 6944640035, email: [email protected]Επιχειρείν

Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης