Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας για επίθεση σε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο

«Ακόμα μια αήθης επίθεση σε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, Α.μεΑ.»

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την ανεπαίσχυντη και ρατσιστική συμπεριφοράκαθώς και για τις δηλώσεις υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του νυν δημάρχου Βόλου, κ. Μπέου αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη με το συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» της κ. Καπούλα στην Αγριά.

Δηλώσεις όπως αυτή που ακολουθεί: «Κοίτα πρώτα να φτιάξεις τον εαυτό σου και έπειτα φτιάξε την Αγριά» του υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου που αναφέρονται σχεδόν  αποκλειστικά στην κινητική αναπηρία του κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη, είναι άσχετες με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζουν και προωθούν μια λογική βαθιά στιγματιστική.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας και σύσσωμο το ελληνικό αναπηρικό κίνημα είναι αντίθετο και απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες ρυπαίνουν ανεξίτηλα την ελληνική κοινωνία.Ζητάμε από την κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιες συμπεριφορές, σε τέτοια ρατσιστικά παραληρήματα που μόνο αποτροπιασμό και θλίψη μπορούν να φέρουν.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία.  

Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας συμπορευόμενη με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους λοιπούς φορείς μέλη της είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος
Πάικος Στέφανος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή