Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας

Στο πλευρό ιδρυμάτων και αναξιοπαθούντων η Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας 

Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά από προετοιμασία περίπου δύο ετών με σκοπό να υποστηρίξει συστηματικά συσσίτια και ιδρύματα, όπως είναι τα γηροκομεία, Φορείς υποστήριξης ΑΜΕΑ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Ιδρύματα Φροντίδας Παιδιών, Κέντρα Απεξάρτησης και Δομές Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, πώς λειτουργεί καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιεί καθώς και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Σε δηλώσεις του ο π. αντιπεριφερειάρχης  και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής δήλωσε  ότι : « Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την έναρξη της λειτουργίας της Τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας . Ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και 25 χρόνια στην Αττική και σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες από σήμερα θα λειτουργεί και στην περιοχή μας .

Οι ιερές Μητροπόλεις Λαρίσης – Τυρνάβου & Ελασσόνας , φορείς και ιδρύματα από σήμερα θα έχουν έναν σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουν καθημερινά να ανακουφίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας που λόγο της κρίσης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά εφόδια σίτισης .

Η λειτουργία  της τράπεζας τροφίμων στηρίζεται σε εθελοντές και χορηγούς και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έχουν  συμβάλει στο να γίνει το ξεκίνημα, αλλά και σε όσους θα συμβάλουν στο μέλλον.

Η Τράπεζα τροφίμων Θεσσαλίας στηρίζεται στο φιλότιμο του Έλληνα στην αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο .

Οφείλουμε  όλοι να στηρίξουμε τις δράσεις της τράπεζας τροφίμων και ευχόμαστε καλή πορεία στις δράσεις της»  

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Αθηνών κ. Παναγής Βουρλούμης ο οποίος τόνισε ότι "η Τράπεζα τροφίμων βασίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους εθελοντές της, χωρίς να έχει πάρει από το κράτος ούτε ένα 1 ευρώ."

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, πατήρ Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας για την διάθεση τροφίμων τα οποία θα δοθούν στον «Επιούσιο», το συσσίτιο της που βοηθά εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.

Η πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας κα. Φωτεινή Μπλιάτσου είπε ότι από αύριο ξεκινά η λειτουργία της καθώς τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται σε αποθήκη στο 5ο χλμ της Ε.Ο Λάρισας- Αθήνας και στη συνέχεια θα μοιράζονται στα ιδρύματα και στους φορείς .

Εδώ να σημειωθεί ότι τα πρώτα  τρόφιμα στην Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  καθώς και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις της Θεσσαλίας θα δοθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι, όπως και στην  Ελληνική Μέριμνα – Παιδική Στέγη Λάρισας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή