Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου, με συνολικό προϋπολογισμό στα 16,5 εκατ. ευρώ. Σε ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση του έργου, ανάμεσα στους φορείς υλοποίησης.

Την Προγραμματική Σύμβαση, για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου, συνυπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η Υπουργός Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, παρουσία εκπροσώπων φορέων της περιοχής του Αχελώου και της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σε πρώτη φάση η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από Εθνικούς Πόρους.

Η αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή αποφάσισε φορέας ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου να είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Ν. Άρτας, του Δήμου Αργιθέας Ν. Καρδίτσας, του Ε.Μ.Π και του Τ.Ε.Ε. Ως Αναθέτουσα Αρχή και προϊσταμένη Αρχή , για την υλοποίηση του έργου έχει ορισθεί  η Δ/νση Οδικών Υποδομών (Δ.Ο.Υ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή