Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε πρόγραμμα ανάδειξης και ορθολογικής χρήσης του πολιτιστικού αποθέματος

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως εταίρος του έργου “Financing impact on regional development of cultural heritage valorization – FINCH”, συμμετείχε στο 2ο Διαπεριφερειακό Εργαστήριο  που διοργανώθηκε από τους  Ρουμάνους εταίρους του Finch και φιλοξενήθηκε στην Craiova της Ρουμανίας. Είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών στον τομέα της ανάδειξης και ορθολογικής χρήσης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
 
Σκοπός του έργου είναι η προστασία, ανάδειξη, διαχείριση και εκμετάλλευση  της πολιτιστικής κληρονομιάς με την υποστήριξη χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να τονωθεί η ιδιωτική συμμετοχή, κυρίως νέων και καινοτόμων επιχειρηματιών και ΜΚΟ, σε λύσεις συνεργασίας ιδιωτικού-δημοσίου τομέα
 
Η έλλειψη οικονομικών πόρων και το πρόβλημα της πρόσβασης στη χρηματοδότηση εμποδίζουν τη συμμετοχή ορισμένων ιδιωτικών φορέων, κυρίως μη κερδοσκοπικών οργανισμών ή νέων επιχειρηματιών. Η πρόκληση είναι κοινή στην Ευρώπη και στόχος είναι να αναζητηθούν κοινές λύσεις μέσω της διαπεριφερειακής συνεργασίας, της συμμετοχής διαφόρων φορέων και την επιρροή σχετικών κέντρων αποφάσεων.
 
Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 
 
1. Piemonte Region, IταλίαEπικεφαλής/Συντονιστής  Εταίρος
2. University of Turin, Italy
3. Regional Development Bank of Sachsen Anhalt, Γερμανία
4. Lodzkie Region, Πολωνία
5. Regional Development Agency South West Oltenia, Ρουμανία
6. La Rioja Region, Ισπανία
7. Region of Thessaly, Ελλάδα
8. Regional Council of South Ostrobothnia, Φινλανδία
 
Το έργο “Finch” έχει συνολική διάρκεια 54 μήνες και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe, με συνολικό προϋπολογισμό  1.467.665€.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή