Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας μετέβη στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθεί σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδαφίσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης, Αττικής κ. Σπυρίδων Κοκκινάκης, Δυτικής Ελλάδας -Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη και Μακεδονίας -Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας, καθώς και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ρένα Κλαμπατσέα, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ κ. Δημήτρης Δερματάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πατρίκιος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα, θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρώτη φάση, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία), ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή