«Θέλω τη Γυναίκα Ψηλά» στα τυφλά και η διευκρίνιση για την κ. Μαρούλα Κλιάφα | trikalanews.gr

«Θέλω τη Γυναίκα Ψηλά» στα τυφλά και η διευκρίνιση για την κ. Μαρούλα Κλιάφα

Η πρώτη εκδήλωση,  ενός «θεσμού» – όπως τον ονόμασαν οι εμπνευστές του – οι οποίοι φιλοδοξούν  να αναδεικνύουν μια φορά το χρόνο την Γυναικεία ηγεσία στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, 7 Μαρτίου στην πόλη των Τρικάλων.

Η «γέννησή» του,  αποφασίστηκε από τρεις Τρικαλινές, η μία εκ των οποίων ασχολήθηκε  με την πολιτική, οι δυο ασχολούνται επαγγελματικά με εκδόσεις περιοδικών εκ των οποίων το ένα, εδώ και πολύ καιρό στοχεύει να αναδεικνύει, «τις γυναίκες ηγέτες και ειδικότερα της ελληνικής ελίτ σε όλα τα επίπεδα», όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση.

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, κ. Γ. Γαμπιεράκης, ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα συμβούλου δημοσίων σχέσεων στη γραμματεία οργανωτικού της  Νέας Δημοκρατίας  και όπως σημείωσε στην εναρκτήρια ομιλία του την βραδιά της βράβευσης: «Απόψε τιμάμε την ελληνίδα γυναίκα που πολλές φορές, ο ρόλος της δεν έχει αξιωθεί όσο πρέπει και δεν εκτιμάται όσο πρέπει γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, σε όλους τους τομείς».

Οι τομείς που βραβεύτηκαν ήταν: Πολιτιστική και Πνευματική δράση, Κοινωνική δράση και Προσφορά, Οικονομία-Επιχειρηματικότητα και η βράβευση έγινε, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
 
  • Η διάκριση που δεν είχε ανακοινωθεί και δημιούργησε έκπληξη
Κι ενώ τα βραβεία Πνευματικής και Πολιτιστικής δράσης, είχαν δοθεί και όλοι πίστευαν ότι οι βραβεύσεις από τον συγκεκριμένο χώρο, είχαν ολοκληρωθεί –  σύμφωνα με τα δελτία Τύπου που ανέφεραν 3 βραβεύσεις σε κάθε χώρο δράσης – ο παρουσιαστής της εκδήλωσης,  λίγο πριν απονεμηθεί μια ειδική διάκριση στο χώρο του Πολιτισμού, η απόφαση της οποίας ελήφθη προφανώς, μετά την δημοσιοποίηση των δελτίων Τύπου και χωρίς νέο, να ενημερώνει για αυτή, είπε:

«Είχε αποφασιστεί ότι θα ήταν τρία βραβεία, αλλά μιας και γνωρίζαμε ότι η κ. Τίγκα δεν θα έρθει (παρουσίαζε το τελευταίο βιβλίο της την ίδια μέρα και ώρα στο Μουσείο Τσιτσάνη), αποφάσισε η επιτροπή να δώσει μια ειδική διάκριση» και ακολούθως, κάλεσε την κ. Μαρία Γαδετσάκη ιδιοκτήτρια Σχολής Χορού, να την παραλάβει, δημιουργώντας έκπληξη,  καθώς η διάκριση ιδιοκτήτριας ιδιωτικής σχολής, δεν έγινε στο χώρο της Επιχειρηματικότητας, αλλά στο χώρο της Πνευματικής και Πολιτιστικής Δράσης.  
 
  • «Η διευκρίνιση» για την κ. Μαρούλα Κλιάφα
Πριν οι βραβεύσεις περάσουν στον χώρο της Κοινωνικής δράσης και Προσφοράς, ο κ. Γ. Γαμπεράκης, έκανε την ακόλουθη, «διευκρίνιση» σχετικά με την κ. Μαρούλα Κλιάφα, συγγραφέα και ερευνήτρια της Τοπικής Ιστορίας, τιμημένη από την Ακαδημία Αθηνών, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, Επίτιμη  Διδάκτωρ  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

«Θα ήθελα να πω κάτι, γιατί είπαμε είμαστε μικρές κοινωνίες, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα και πρέπει να λέμε κάποια πράγματα. Εγώ δεν είμαι Τρικαλινός, είμαι από τα Δωδεκάνησα, είμαι αντιπρόεδρος του «ΘΕΛΩ» κι έρχομαι (στα Τρίκαλα) τα τελευταία δυόμιση χρόνια με την κ. Κορίνα Λιούτα (μια εκ των τριών κυριών που πήραν την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της βράβευσης «Θέλω την Γυναίκα Ψηλά»).

«Δεν θα μπορούσε η επιτροπή να είχε κάνει επιλογή στο χώρο του Πολιτισμού χωρίς να είχε σκεφτεί και να είχε κάνει αναφορά στην κ.Κλιάφα, φαντάζομαι όλοι συμφωνείτε ότι είναι σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει σημαδέψει τα Τρίκαλα» είπε ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης και πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του, το πολυπληθές κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Η κ. Κλιάφα, δεν απεδέχθη ευγενικά την βράβευση αυτή, δεν ήξερε τον θεσμό, μου είπε: “Ευχαριστώ πάρα πολύ τους Τρικαλινούς τους, συμπολίτες μου και τις Τρικαλινές που με τιμούν, αλλά δεν θα το παραλάβω”. 

Ήθελα όμως να ξέρετε, ότι στο σκεπτικό της επιτροπής υπήρξε και το σκεπτικό για την κ. Κλιάφα και νομίζω είναι τιμητικό και για την επιτροπή, αλλά για όσους σκεφτούν πώς και η κ. Κλιάφα δεν είναι παρούσα απόψε. Νομίζω ότι καλώς έκανα αυτή την παρατήρηση για να διευκρινιστεί».
 
  • Τα πρόσωπα προς βράβευση δεν γνώριζαν τα πρόσωπα προς βράβευση
Να σημειωθεί ότι, τα πρόσωπα προς βράβευση – σε όλους τους χώρους δράσης που βραβεύτηκαν – δεν γνώριζαν τα άλλα πρόσωπα (τις άλλες κυρίες) που επρόκειτο να βραβευτούν, στον κάθε ένα από τους τρεις τομείς δράσης, ούτε ακόμα, από τον κοινό χώρο που θα βραβεύονταν. 
 Επιχειρείν

Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

Έχει ρεύμα

Έχει ρεύμα

Συνεχίζει να κινείται εντός και εκτός των τειχών της πόλης ο

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης