Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η «Αθλητική Ηχώ» για τον θρίαμβο του Α.Ο.Τ. επί του Ολυμπιακού Βόλου

Ο αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβαθμούντων στην 1η θέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής την περίοδο 1963-64 Α.Ο. Τρίκαλα και Ολυμπιακού Βόλου ήταν συγκλονιστικός. Ένας αγώνας που έκοβε την ανάσα των φιλάθλων μέχρι και το τελικό σφύριγμα του Αυστριακού διαιτητή, καθώς είχε συνεχείς ανατροπές στο σκορ. Προηγήθηκαν τα Τρίκαλα με ισχυρό σουτ του Καλαντζή στο 28'. Όμως δύο απανωτά τέρματα των  Γιαλαντζή (με σουτ) και Μανθογιάννη (με κεφαλιά) στο 40' και 42' έφεραν την ομάδα του Βόλου μπροστά με 2-1.

Θα περίμενε κανείς απογοήτευση και κατάρρευση στο Τρικαλινό στρατόπεδο, αλλά δεν έγινε έτσι. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Πουλιάνας με κεφαλιά ισοφάρισε για τα Τρίκαλα σε 2-2, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο με αναπτερωμένο ηθικό οι Τρικαλινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων έχασαν σημαντικές ευκαιρίες (ο τερματοφύλακας Ματζαφλέρης ήταν ιδιαιτέρως διακριθείς), αλλά και οι Βολιώτες ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Τελικά στο 79' μετά από καλοκτυπημένο κόρνερ του Χαριτίδη ο Καλαντζής με κεφαλιά παραβίασε για τελευταία φορά την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, για να ακολουθήσουν σκηνές “πανζουρλισμού”, όπως χαρακτηριστικά σημείωναν τότε οι εφημερίδες των Τρικάλων. Ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο Μακρής του Ολυμπιακού Βόλου που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του κλοτσώντας εκτός φάσης τον Πουλιάνα, και πλέον τίποτε δεν μπορούσε να αποτρέψει τον Τρικαλινό θρίαμβο!

Εδώ η “Αθλητική Ηχώ” της 12ης Μαΐου 1964 με το ρεπορτάζ του αγώνα αυτού.

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή