Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η πρώτη πετυχημένη παρουσία του προπονητή Στέφαν Καραμφίλοβιτς στον Α.Ο.Τ.

Στις 19 Απριλίου 1964 ο Α.Ο. Τρίκαλα έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την κατάκτηση του τίτλου της Β’ Εθνικής και μάλιστα στην «σκληρή» έδρα της Κοζάνης, από όπου και η φάση με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν προ του Θανάση Καρακούση και του Χρήστου Πουλιάνα.

Μόλις τις προηγούμενες μέρες είχε προσληφθεί ο έμπειρος και αποτελεσματικός προπονητής Γιουγκοσλάβος Στέφαν Καραμφίλοβιτς, με τον Βασίλη Πελίγκο να παραμένει ως βοηθός προπονητή στην ομάδα, επιλογή που τελικά δικαίωσε τους διοικούντες, καθώς η ομάδα απέσπασε με «νύχια και με δόντια» ισοπαλία 0-0 και σε συνδυασμό με την νίκη του Εδεσσαϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου την ίδια ημέρα αναπτέρωσε τις ελπίδες των Τρικαλινών για τον τίτλο. Η βαθμολογία: Α.Ο. Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου και Εδεσσαϊκός από 64 βαθμούς.

Στην Κοζάνη η ομάδα των Τρικάλων κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Μητρόπολις» και ο Καραμφίλοβιτς επέβαλλε στρατιωτική πειθαρχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέρριψε αιτήματα παικτών να βγουν στην πόλη για να ξυριστούν (!) και μάλιστα αγοράστηκε ξυριστική μηχανή ώστε όσοι ήθελαν να ξυριστούν να το κάνουν εντός του ξενοδοχείου.

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή