Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάμεσα στους δέκα καλύτερους του κόσμου το ντουέτο από τον Αθλητικό Σύλλογο Τρικάλων Εύαθλοι!

Την Κυριακή 21 Απριλίου αναχώρησε η Ελληνική αποστολή η οποία απαρτίζονταν από τους δυο αθλητές Βενέτη Ευαγγελία- Θεοχάρη Φίλιππο, τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας cheerleading  Μιχαήλ Φουντεδάκη, το νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας Ιωάννη Ζουμπούλη, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων Εύαθλοι Σταύρο Σούλιο Γιούλια Πεταράκη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη συμμετοχή του ζευγαριού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  Cheerleading στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών . Μετά από πολύωρες πτήσεις κατέφτασαν στο εξωτικό αεροδρόμιο του Ορλάντο όπου από εκεί μεταφέρθηκαν  στο Hilton Bonnet Creek για τη διαμονή τους καθώς  ήταν και το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο cheerleading. Η τρικαλινή αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί  τα διάσημα θεματικά πάρκα της Walt Disney World και έζησαν από κοντά την  μαγεία των αγαπημένων ηρώων .

   Τη δεύτερη μέρα παραμονής τους στο Ορλάντο τους επισκέφτηκαν δυο σημαντικοί  Έλληνες της διασποράς, ο κύριος Μιχάλης Αλεξάνδρου που είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Φλόριντα καθώς επίσης και ο αντιπρόεδρος κύριος Αναστάσιος Μπογδάνος ο οποίος παράλληλα είναι υπεύθυνος της επιτροπής εθνικών θεμάτων.  Όλοι μαζί ανέπτυξαν συζητήσεις και ανέλυσαν προβληματισμούς περί ελληνισμού της ομογένειας. Ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση  που απέδειξαν πόσο πολύ αγαπούν την Ελλάδα καθώς το δείχνουν εμπράκτως σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δίαυλος επικοινωνίας γι αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε η κυρία Μαρία Μπακλαβά.

   Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο αγώνα! Οι αθλητές μας  χάρη στην άρτια δουλειά και προετοιμασία, και επειδή το συγκεκριμένο ζευγάρι  έχουν βγει πρωταθλητές cheer hip hop 2018, Κυπελλούχοι  Ελλάδας cheer hip hop 2019 και 4οι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα cheerleading 2018, την Τετάρτη 24 Απριλίου χόρεψαν στους ημιτελικούς και η δυνατή τους παρουσία τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό  κατακτώντας  την 9η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 17 συμμετοχές από όλον τον Κόσμο! Το παγκόσμιο πρωτάθλημα cheerleading που έλαβε χώρα στο ESPN  το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο το οποίο φιλοξενεί πάνω από 70 αθλήματα ήταν  Ομολογουμένως μια άριστη διοργάνωση από όλες τις πλευρές! Και φυσικά μια εμπειρία ζωής για αυτά τα δυο παιδιά που είχαν την τιμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε μια τέτοιου βεληνεκούς διοργάνωση!

   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα πρώτη φορά συμμετείχε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα cheerleading  γι αυτό και οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος,  αποφάσισαν  η ελληνική αποστολή  να ανοίξει την παρέλαση των αθλητών  τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την  Ελλάδα ως γενέτειρα χώρα των ολυμπιακών αγώνων! Όλη η Ελληνική αποστολή που απαρτιζόταν από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας cheerleading  Μιχαήλ Φουντεδάκη, το νομικό Σύμβουλο της ελληνικής ομοσπονδίας  Γιάννη Ζουμπούλη τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του αθλητικού συλλόγου Εύαθλοι  Σταύρο Σούλιο και Γιούλια Πεταράκη  και φυσικά τους αθλητές Βενέτη Ευαγγελία και Φίλιππο Θεοχάρη δηλώνουν ευγνώμονες για την ευκαιρία που τους δόθηκε  να βιώσουν από κοντά μια τέτοια συναρπαστική εμπειρία και φυσικά αισθάνονται υπερήφανοι που έφτασαν τη χώρα μας στην 9η θέση!

     Παράλληλα με τον αγώνα η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει το όμορφο Ορλάντο καθώς επίσης και να παραστεί στη δεξίωση που έγινε αμέσως μετά την τελετή λήξης των αγώνων σ ένα μαγικό χώρο Disney’s Boardwalk. Εκεί έγιναν σημαντικές  γνωριμίες και κάποιες συζητήσεις γύρω από το άθλημα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας cheerleading Jeff Webber.

  Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα CHEERLEADING που θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μεταξύ 28-30 Ιουνίου 2019 και το τρικαλινό ζευγάρι   θα εκπροσωπήσει  την χώρα μας  για ακόμα μια φορά.

     Τέλος, αναγνωρίζουμε την αξιόλογη δουλειά που κάνει ο Αθλητικός Σύλλογος Εύαθλοι  καθώς για την πόλη των Τρικάλων, είναι ένας από τους λίγους  που έχει κατορθώσει να συμμετέχει σε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου ! Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Ευχαριστίες στο Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας  διορατικότητα Life School  www.dioratikotita.gr  και στο Ασφαλιστικό Γραφείο του κ. Αποστόλου Κόκκοβα που μας παρείχε την πλήρη και 24ωρη ασφαλιστική  κάλυψη  για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Αμερική.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή