Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο πρώτος αγώνας του Α.Ο.Τ. στην Α’ Εθνική

Η ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα στο πρώτο της εντός έδρας αγώνα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στις 4 Οκτωβρίου 1964, όταν υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό (αποτέλεσμα 1-3).

Όρθιοι από αριστερά: Κλαπανάρας, Πανταζής, Λύμπος, Κόκκαλης, Μπρουζούκης, Μακρής.

Καθιστοί: Χαριτίδης, Πουλιάνας, Ζάχος, Καλαντζής, Κακαβίτσας.

Το σκορ δεν αποτύπωσε την πραγματική εικόνα του αγώνα. Στα πρώτα λεπτά ο Κακαβίτσας έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μόνος προ του Οικονομόπουλου. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με απευθείας φάουλ του Λουκανίδη, τέρμα που ήταν το μοναδικό του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Χαριτίδης σημείωσε τέρμα στο 63' που ακυρώθηκε από τον διαιτητή. Λίγο αργότερα όμως ο ίδιος παίκτης πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους Τρικαλινούς φιλάθλους (ήταν το πρώτο γκολ του Α.Ο.Τ. στην Α’ Εθνική). Δεν το χάρηκαν όμως πολύ γιατί τρία λεπτά αργότερα ο Κομιανίδης έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό. Και ενώ στα τελευταία λεπτά όλοι οι παίκτες των Τρικάλων είχαν ξεχυθεί μπροστά για την ισοφάριση, ο Κομιανίδης πέτυχε και το τρίτο γκολ της ομάδας του στην εκπνοή του αγώνα.

Στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων σημειώθηκε ρεκόρ εισιτηρίων και εισπράξεων καθώς διατέθηκαν συνολικά 12.263 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 267.096 δραχμές.

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή