Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Όταν ο Α.Ο.Τ. βρέθηκε με το… 1½ πόδι στην Α’ Εθνική!

Τυχεροί ήταν οι 500 Τρικαλινοί φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας στις 7 Ιουνίου 1964 όπου Α.Ο. Τρίκαλα έδινε καθοριστικό αγώνα για τα μπαράζ με τους Φίλιππους Καβάλας στην Ανατολικομακεδονική πόλη.

Αφενός γιατί είδαν την ομάδα μας να επικρατεί κατά κράτος επί των γηπεδούχων Φιλίππων με 4-1, και αφετέρου γιατί μετά το αποτέλεσμα αυτό διαπίστωσαν ότι ο Α.Ο. Τρίκαλα βρέθηκε με το… 1½ πόδι στην Α’ Εθνική. Έζησαν με λίγα λόγια ιστορικές στιγμές!

Για τον θρίαμβο των Τρικάλων μπορούμε να επισημάνουμε ότι ήδη στο 8' προηγούνταν με 2-0 ενώ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σκορ είχε αυξηθεί σε 4-0. Απλά προς το τέλος οι γηπεδούχοι σημείωσαν το “γκολ της τιμής”. Χαρακτηριστικός ο τίτλος της εφημερίδας “Ομάδα”: “4-1 Ήσαν Άπιαστοι. Οι κυνηγοί των Τρικάλων έπαιζαν όπως ήθελαν τους Φίλιππους Καβάλας”. Στο “Φως” και στο ρεπορτάζ του Μορφίδη σημειώνονταν: “Τα Τρίκαλα υπό την μορφήν ασιατικής λαίλαπας επήρχετο κατά της εστίας των Φιλίππων την οποίαν και αλληλοδιαδόχως παρεβίαζε”.

Όρθιοι από αριστερά: Μακρής, Λύμπος, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Πουλιάνας, Τζελαλίδης.

Καθιστοί: Πανταζής, Χαριτίδης, Καλαντζής, Ζάχος, Κακαβίτσας.

Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή