Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Η εκκίνηση κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, η ελαφρώς κατηφορική διαδρομή που ενώνει δυο πόλεις – μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα – και η κομβική θέση των Τρικάλων,  είναι  τα 3 καλά στοιχεία, σύμφωνα με  τις δηλώσεις  στο trikalanews.gr των οργανωτών του ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος, που έχουν καθιερώσει τον αγώνα, στις συνειδήσεις των Ελλήνων και Ευρωπαίων, δρομέων.

Από τους  1500 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στον 12ο  ημιμαραθώνιο, τερμάτισαν χθες που έγινε ο αγώνας, περίπου οι 1300, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Βαγγέλης Διβάνης και το μέλος  της οργανωτικής  επιτροπής κ. Βύρωνας  Γιοτζής μιλώντας στο trikalanews.gr .

«Ήρθαν δρομείς από την περιφέρεια Θεσσαλίας , την Βόρειο Ελλάδα, την Αθήνα, την Μεσσηνία. Συμμετείχαν  300 Τρικαλινοί.  Ήρθαν επίσης,  περίπου 20 δρομείς  από την Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία. Συνολικά, σε όλους τους αγώνες  – ημιμαραθώνιο, 5 χιλιομέτρων και τους παιδικούς  – τερμάτισαν 4.000 δρομείς. Μιλάμε για τεράστιο νούμερο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία» τονίζουν.
 

  • Οι πρώτοι, ο 83χρονος Τρικαλινός νικητής , η νίκη στις  γυναίκες που ξεπέρασε την Αθήνα
     

Ο Μιχάλης Παρμάκης από την Κοζάνη, τερμάτισε  πρώτος , με χρόνο 01:09:56.

«Είναι η 4η φορά που κερδίσει τον αγώνα και είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς» επισημαίνει ο κ. Β. Γιοτζής.

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 01:11:22, ο Άγγλος Ντέιβις  Όουεν  με χρόνο 01:12:09 τερμάτισε τρίτος και τέταρτος ήρθε ο Πολωνός Ματζιάρ Ματέους,  με χρόνο 01:12:54.

Ο 83χρονος Τρικαλινός δρομέας Γιώργος Θέμελης  (γεννηθείς το 1936), ο οποίος τρέχει κάθε χρόνο από τον 1ο  ημιμαραθώνιο, έφτασε και φέτος στο τέρμα, σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

 Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Κατερίνα Ασημακοπούλου  με πάρα πολύ καλή επίδοση πανελληνίως. «Φανταστείτε ότι την ίδια μέρα έγινε και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας και η επίδοση που έγινε στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα, ήταν λίγο καλύτερη από αυτή που έγινε στην Αθήνα» σημειώνει ο κ. Β. Γιοτζής.
 

  • Οι αγώνες  των 5 χιλιομέτρων και των παιδιών και η επικράτηση των γυναικών
     

Για  τους λιγότερο μυημένους δρομείς,  πραγματοποιείται  τα τελευταία  χρόνια, ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο, ο αγώνας  των 5 χιλιομέτρων, αλλά και ο παιδικός αγώνας  1 χιλιομέτρου, εντός  της πόλης  των Τρικάλων.

Πάνω από 1.000 άτομα, ηλικίας 15 έως 80 ετών, συμμετείχαν φέτος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων  και «για πρώτη φορά οι γυναίκες ήταν περισσότερες από τους άντρες» λέει το μέλος  της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Βύρωνας Γιοτζής.

Ο αγώνας του 1 χιλιομέτρου, για παιδιά ηλικίας ( 8-10 και 10-12 ετών) ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των οργανωτών και παρόλο που είχαν προετοιμάσει 800 νούμερα, τελικά μπόρεσαν και ικανοποίησαν και τα 50 επιπλέον παιδιά που θέλησαν να συμμετέχουν στον αγώνα την τελευταία στιγμή.

 «Συνολικά, έτρεξαν 850 παιδιά» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, κ. Βαγγέλης  Διβάνης.
 

  • Η  συγκινητική βοήθεια των εθελοντών και τα προβλήματα  του ημιμαραθωνίου
     

Μιλώντας για την βοήθεια των εθελοντών, ο κ. Β. Γιοτζής,  τόνισε: «Είχαμε μεγάλη βοήθεια από την αστυνομία και από τους εθελοντές. Νοσηλευτές, ποδηλάτες  και  ραδιοερασιτέχνες των Τρικάλων που με τους πομπούς σε καθοριστικά σημεία πάνω στη διαδρομή( εκκίνηση, στο 5ο , 10ο, 15ο και 18ο  χιλιόμετρο), ενημέρωναν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στη διαδρομή.

Οι νοσηλευτές ξεπέρασαν τον εαυτό τους.  Ήρθε και μια ομάδα από την Λάρισα.

Λόγω της ζέστης, είχαμε πολλά προβλήματα αφυδάτωσης. Κάποιοι αισθάνθηκαν ότι έχαναν τις αισθήσεις τους, αλλά με την στήριξη των νοσηλευτών και ποδηλατών, όλα πήγαν ομαλά.

Βοήθεια επίσης είχαμε από την Περιφέρεια, τους Δήμους Καλαμπάκας και Τρικάλων και από το Επιμελητήριο Τρικάλων».
 

  • Ο παλμός του κόσμου
     

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία, έκαναν τόσο ο κ. Β. Διβάνης, όσο και ο κ. Β. Γιοτζής, στο πλήθος των Τρικαλινών  που παρακολούθησε τους αγώνες στο κέντρο των Τρικάλων, χειροκροτώντας και φωνάζοντας ενθαρρυντικά . «Ο παλμός του κόσμου ήταν απίστευτος, γεγονός που καταδεικνύει ότι το σύνολο των αγώνων – ημιμαραθωνίου, 5 και 1 χιλιομέτρου, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Τρικαλινών» κατέληξαν.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή