Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​7 μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών

Μιας αλεπούς πιάστηκε η ουρά σε παγίδα και κόπηκε. Επειδή ντρεπόταν πολύ, κάλεσε τις αλεπούδες σε σύσκεψη και παρουσίαζε πόσα «οφέλη» θα είχαν αν έκοβαν τις ουρές τους : «τι τις θέλουμε τις ουρές ; Μας ασχημίζουν, είναι περιττό βάρος, μας δυσκολεύουν στο τρέξιμο, στο κρύψιμο, και μας κυνηγάνε οι κυνηγοί για να τις πάρουν». Μια αλεπού της απάντησε : «Εσύ δεν τα συμβουλεύεις αυτά για το καλό μας, αλλά για το συμφέρον σου».Όπως ακριβώς αυτή η αλεπού στον μύθο του Αισώπου, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει για τα «οφέλη» της συμφωνίας των Πρεσπών. 

1ος μύθος : «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μεγάλη επιτυχία επειδή πριν τους έλεγαν όλοι Μακεδονία, ενώ τώρα τους λένε Βόρεια Μακεδονία».Φυσικά η αλήθεια είναι ότι όπως και να τους έλεγαν δεν είχε καμιά αξία, αν δεν συμφωνούσε η Ελλάδα, γι’ αυτό και πανηγυρίζει ο κ. Ζάεφ. Δηλαδή αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι Σκοπιανοί με 70 χρόνια προπαγάνδας, τους το χάρισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μας παραμυθιάζει ότι έκανε κατόρθωμα ! 

2ος μύθος : «Με τη συμφωνία πήραμε πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας».Φυσικά η αλήθεια είναι ότι δεν πήραμε πίσω τίποτα, αφού αυτοί που συνέταξαν την συμφωνία δεν έγραψαν τίποτα για το ποια είναι η ιστορία και ο πολιτισμός του κράτους των Σκοπίων και ποια της Ελληνικής Μακεδονίας. Όταν μετά από χρόνια ισχυριστούν οι Σκοπιανοί αυτά που ισχυριζόντουσαν 70 χρόνια, ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα τους θυμίσουμε τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ ; 

3ος μύθος : «Το Μακεδονικό είχε κακοφορμίσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τόλμη και το έλυσε, αντίθετα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».  Φυσικά η αλήθεια είναι ότι το Μακεδονικό δεν ενοχλούσε κανένα. Πολλές χώρες έχουν παρόμοια προβλήματα κι απλώς δεν ασχολούνται. Ας καπηλευόντουσαν την ιστορία μας οι Σκοπιανοί όχι άλλα 70 χρόνια, άλλα 770 χρόνια. Φυσικά δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόβλημα του Μακεδονικού χαλούσε τα σχέδια του ΝΑΤΟ και για χάρη του ΝΑΤΟ το «έλυσε» βάζοντας έτσι σε μπελάδες την Ελλάδα. 

4ος μύθος : «Αυτοί που διαφωνούν με την συμφωνία είναι πατριδοκάπηλοι». Πατριδοκάπηλοι λέγονται αυτοί που χρησιμοποιούν την πατρίδα τους για προσωπικό τους όφελος, για να κερδίσουν χρήματα, θέσεις, δόξα, εξασφάλιση. Άρα πατριδοκάπηλοι δεν είναι το 70 % των Ελλήνων που διαφωνεί με την συμφωνία και δεν κέρδισε τίποτα, αλλά πατριδοκάπηλοι είναι οι 153 βουλευτές που ψήφισαν την συμφωνία κι ακούσαμε ότι κέρδισαν πολλά. 

5ος μύθος : «Όσοι δεν αναγνωρίζουν στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες είναι εθνικιστές».Εθνικιστές λέγονται αυτοί που θεωρούν ότι το έθνος τους είναι ανώτερο από τα άλλα έθνη και συχνά περιφρονούν και εχθρεύονται τα άλλα έθνη. Φυσικά εθνικιστές δεν είναι το 70 % των Ελλήνων. Η ιστορία είναι που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς και στους κατοίκους της Νότιας Βουλγαρίας να λέγονται Μακεδόνες επειδή είναι Σλάβοι και ήρθαν 1000 χρόνια μετά τους Έλληνες Μακεδόνεςτου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

6ος μύθος : «Η συμφωνία αποτελεί εγγύηση της ειρήνης στα Βαλκάνια, γι’ αυτό και προτάθηκαν οι κ. Τσίπρας – Ζάεφ για Nobel Ειρήνης». Φυσικά η αλήθεια φάνηκε από την βιασύνη τους να βάλουν το κράτος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ώστε η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το ΝΑΤΟ εγγυητή της ειρήνης στα Βαλκάνια ; Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ,που άφησαν χιλιάδες παιδιά χωρίς χέρια και πόδια με τους «καλούς» πολέμους στο Ιράκ, Συρία, Γιουγκοσλαβία, εγγυητές της ειρήνης ;

7ος μύθος :«Η συμφωνία θα φέρει στην Ελλάδα οικονομική ανάπτυξη». Αφού τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις οικοδόμησαν μια Οικονομία με δανεικά αντί να οικοδομήσουν μια υγιή Οικονομία, αφού έφαγαν όσο μπορούσαν και πετούσαν ψίχουλα και σε μας, αφού αντί να αυξάνουν την παραγωγικότητα της Ελλάδας σταμάτησαν κάθε παραγωγή, αφού καταπολεμούν την ανεργία διώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους από την Ελλάδα, τώρα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ την λύση της οικονομικής ανάπτυξης ξεπουλώντας περιφέρειες της Ελλάδας. Ναι, και τους Κύπριους ξέρετε μετά το 1974 τους έδωσαν πολλά χρήματα για να ξεχάσουν την μισή Κύπρο. 

Στην Παλαιά Διαθήκη λέει ο λόγος του Θεού :«Μη δώςετέρω την δόξαν σου, και τα συμφέροντά σοι έθνειαλλοτρίω» (Βαρούχ Δ΄3). Δηλαδή προστάζει ο Θεός το κράτος του Ισραήλ να μη δώσει την δόξα του σε άλλο κράτος και να μην εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλου έθνους βλάπτοντας τα δικά του συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ακριβώς το αντίθετο από την εντολή του Θεού με την συμφωνία των Πρεσπών, ξεπέρασε ακόμα και τον Θεό στο «ενδιαφέρον» για την ειρήνη, την φιλία και την συνεργασία των λαών ;

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή