Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Άβατο Εξαρχείων ή άβατο Ελλάδας;

Την δεύτερη μέρα του Πάσχα ένας 45χρονος από την Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του και τον γιό τους μη βρίσκοντας ανοιχτή ταβέρνα, πήγαν να φάνε σε ταβέρνα στα Εξάρχεια. Επειδή ο άντρας φορούσε μια μπλούζα που έγραφε το όνομα Μακεδονία, τους επιτέθηκε ομάδα 20 ατόμων τον ξυλοκόπησαν άγρια ονομάζοντάς τον «φασίστα» και ως εκ θαύματος οι «δημοκράτες» δεν τον σκότωσαν. Η γυναίκα του ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς που ήταν κοντά, αλλά αυτοί αρνήθηκαν να βοηθήσουν, λέγοντάς της ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο, και μόνο διμοιρίες των ΜΑΤ με άνωθεν εντολή μπορούν να επεμβαίνουν !  

Μετά 2 μέρες (μεγαλο)δημοσιογράφοι της τηλεόρασης φιλοξενούσαν τον εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για το περιστατικό. Φαντάζεστε ότι οι δημοσιογράφοι τον στρίμωξαν με δύσκολες ερωτήσεις, επισημαίνοντας την κατάντια να υπάρχουν άβατα σε μια δημοκρατική χώρα, για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό, τι πρέπει να γίνει και παρόμοια. Καλά δεν γνωρίζετε ότι για την κατάντια της Ελλάδας έχουν μερίδιο ευθύνης και οι (μεγαλο)δημοσιογράφοι των καναλιών, που αντί να κάνουν την δουλειά τους εξυπηρετούν συμφέροντα ; Μην φοβάστε, ο εκπρόσωπος απλώς είπε, ότι γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση στα Εξάρχεια και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και οι δημοσιογράφοι τον χάιδεψαν κι έφυγε !

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια. Σε πόσα μέρη της Ελλάδας κινδυνεύουμε να μας σκοτώσουν και δεν επεμβαίνει η Αστυνομία να μας βοηθήσει ; Μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους είμαστε ασφαλείς ; Όχι βέβαια, αφού δεν δικαιούται να κυκλοφορεί η Αστυνομία,επειδή εμποδίζει την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» ! Πως θα δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει Δημοκρατία, θαρρείς κι αν η Ελλάδα είχε Χούντα, θα υπολόγιζε η Χούντα το πανεπιστημιακό άσυλο. Βλέπετε πως εδώ και χρόνια φοβόμαστε στην Ελλάδα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους ; Δεν βλέπετε ότι την λέξη φασίστας πόσοι την έχουν για καραμέλα ;

Θυμάστε τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 που στις 22.50 το βράδυ 3 αλλοδαποί λήστεψαν και σκότωσαν ένα 25χρονο Έλληνα στο λόφο Φιλοπάππου ; Βέβαια ο 25χρονος έλειπε χρόνια γιατί δούλευε στην Σκωτία και δεν ήξερε ότι η Ελλάδα έχει γίνει άβατο και δεν μπορείς να απολαμβάνεις τέτοια ώρα την θέα από τον λόφο Φιλοπάππου. Και ήταν γνωστοί στην Αστυνομία οι 3 αλλοδαποί για προηγούμενες εγκληματικές τους πράξεις και δεν λήφθηκε κανένα μέτρο. Δηλαδή με απλά λόγια ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα, όπως σωστά επισημαίνει η μητέρα του 25χρονου στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα.

Δεν έχουν τέλος αυτά τα περιστατικά. Γι’ αυτό και η επόμενη κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει στόχο να καταργήσει μόνο το άβατο των Εξαρχείων, αλλά και το άβατο όλης της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το άβατο των Εξαρχείων και το πανεπιστημιακό «άσυλο», αλλά πρέπει να φροντίσει και για την κατάργηση του άβατου σε όλη την Ελλάδα.

Έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ : «Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πώς να αρπάξουν. Και αυτό σ’ ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας. Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… ».

Πριν λίγα χρόνια έλεγε ένας Ταϊβανέζος σ’ έναν Έλληνα που εργαζόταν στην ιεραποστολή στην Ταϊβάν : «Καλά στην Ελλάδα οι πολιτικοί όταν παρανομούν δεν  μπαίνουν στην φυλακή ; Εδώ ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είναι χρόνια στη φυλακή, επειδή καταχράστηκε δημόσιο χρήμα». 

Ξέρετε γιατί ο κ. Τσίπρας κατηγορεί συχνά τους αντιπάλους του ότι είναι «ψαράδες σε θολά νερά » ;  Γιατί ο ίδιος είναι «ψαράς σε θολά νερά ». Αυτό είναι ψυχολογικό. Οι άλλοι είναι ο καθρέφτης μας, γι’ αυτό στους άλλους βλέπουμε τον εαυτό μας. Άρα μην είστε καθόλου σίγουροι, ότι οι Κυβερνήσεις θέλουν ειλικρινά να καταργήσουν το άβατο της Ελλάδας. Βλέπετε, γι’ αυτούς που βάζουν τα μικροσυμφέροντά τους πάνω από το συμφέρον της χώρας, τα θολά νερά είναι καλύτερα για ψάρεμα !

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή