Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ελένη Αναστασοπούλου για την επιλογή νέων Περ/κων Δ/ντων Εκ/σης

Μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, ενόψει της επιλογής νέων Περ/κων Δ/ντων Εκ/σης

Οι δημοκρατικές κοινωνίες και οι κυβερνήσειςτους, οφείλουν να δίνουν ευκαιρίες στους ικανούς πολίτες προκειμένου ν’ αποδεικνύουν στην πράξη, ότι εκτός από άριστοι είναι και άξιοι.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και μετά από τις διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες του συμβουλίου επιλογής,ο Υπουργός Παιδείας κύρωσε, στις22/3/2019, τους πίνακες κατάταξης των υποψήφιων Περιφερειακών Δ/ντων Εκπαίδευσης, διαψεύδονταςτους ισχυρισμούς των αιρετών της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ για το αντίθετο, οι οποίοι,όπως αποδείχτηκε,  έγιναν μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.

Μετά από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση της εκπαίδευσης στην Θεσσαλία, ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη στα επόμενα χέρια και να συνεχίσω την διαδρομή μου από άλλες θέσεις κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο, πορεύομαι ανέκαθεν με βάση τιςθεμελιώδεις  αρχές της δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο ακολούθησα  ένα μοντέλο διοίκησης ανοιχτό, συνεργατικό, με σεβασμό σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Τα τέσσερα αυτά χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, δουλέψαμε έχοντας ως μέλημά μας  την  ποιοτική εκπαίδευση και το απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτή. Επίσης σταθήκαμε δίπλα και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που επλήγησαν στο διάστημα της κρίσης. Μοιραστήκαμε τη χαρά επιτυχιών και αποκατάστασης αδικιών. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις με όρους πολιτικούς, με επιχειρήματα και ιδέες, πάντα, για το καλό της εκπαίδευσης. Προφανώς υπήρξαν και λάθη των οποίων, ως επικεφαλής και ως όφειλα, ανέλαβα πλήρως την ευθύνη και στάθηκα απέναντί τους με θάρρος, τιμιότητα και προσπάθεια διόρθωσής τους. 

Η άριστη συνεργασία με την πλειονότητα-πληνελαχίστων και δυσάρεστων εξαιρέσεων- των στελεχών εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των γονέων, των  θεσμών και φορέων της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας της Θεσσαλίας, ανέδειξε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε μια από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές, με διοικητικούς και παιδαγωγικούς όρους, υπηρεσίεςστην Ελλάδα και τους ευχαριστώ όλους γι αυτό.Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλωστους διοικητικούς συνεργάτες της υπηρεσίας μας, που με  επαγγελματισμό, ήθος, εργατικότητα  και διαθέτοντας,συχνά, τονελεύθερο χρόνο τους,ανταποκρίθηκαν με αυταπάρνηση στο βαρύ έργο. Επίσης, τους συνεργάτες και φίλους, πλέον, του ΥΠΠΕΘ καιτους Περιφερειακούς Δ/ντεςτης υπόλοιπης Ελλάδας, με τους οποίους  αντιμετωπίσαμε από κοινού όλες τις δυσκολίες καιχτίσαμε σχέσεις αλληλοεκτίμησης, σεβασμού και υποστήριξης.

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. ΓιώργοΔοδοντσάκη, ο οποίος διαθέτοντας τα τυπικά προσόντα, που τον καθιστούν τον πρώτο των αρίστων, δικαίως, κατετάγη στην πρώτη θέση. Πιστεύω και εύχομαι από καρδιάς, ότι αφενός θα τιμήσει την επιλογή και αφετέρου θ’ ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες ευθύνες και το χρέος της θέσης του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. 

Τέλος, ευχαριστώ ολόψυχα για την επικοινωνία και τα αμέτρητα μηνύματα προσωπικής αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου στην Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας. Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Ο αγώνας συνεχίζεται, «τραβάω το σκοινί ακόμα πιο κει και προχωρώ ένα βήμα πιο πέρα» αφού «η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή