Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΕΡΤ 3 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ἐντελῶς τυχαίως προσφάτως εἶδα στην ΕΡΤ 3 το ντοκιμαντέρ τοῦ Καθηγητοῦ Σκηνοθεσίας τοῦ Κινηματογράφου τοῦ Α.Π.Θ. Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ὁ Ἀχελῶος, το Φράγμα και ἡ Μεσοχώρα».

Το ντοκιμαντέρ, λέξις με ρίζα το λατινικό documentum παραπέμπει μεταξύ τῶν ἄλλων σε εἶδος κινηματογράφου που βασίζεται σε πραγματικά και ἀποδεικτικά στοιχεῖα.

Ὁ Καθηγητής Δ.Κ. παραβλέπει τα κάτωθι:

1ον Αναφέρεται ἐξ ὁλοκλήρου στη Μεσοχώρα και ἐλάχιστα ἕως καθόλου στο Ἁρματωλικό το ὁποῖον μαζί με ἀρκετούς συνοικισμούς ὑφίσταται τις ἀρνητικές ἐπιπτώσεις τοῦ φράγματος, ἐπιπαραδείγματι για το Ἁρματωλικό δεν ἀναφέρεσθε στο περίφημον δια το μέγεθος τῆς ἀπάτης, ὑπέρ τα δύο δις δραχμάς, ἐπίχωμα ἡ κατάρευσις τοῦ ὁποίου δύο χρόνια μετά την κατασκευήν του προυξένησεν καταστροφήν σε σπίτια, περιβάλλον και ἔθεσεν σε διαρκῆ κίνδυνον λόγω κατολισθητικῶν φαινομένων ὅλο το χωριό.

2ον Δεν ἀναφέρει ὅτι ἡ κατασκευή τοῦ φράγματος ἄρχισε το 1968 και σήμερα το 2019-04-16 παραμένει ἡμιτελές χάσκον και χλευάζον τους ἀγρίως φφορολογούμενους ἕλληνες οἱ ὁποῖοι ἀδιαμαρτύρητα μαζί με χρήματα τῆς ΕΟΚ καί Ε.Ε. συνυπολογίζονται ὑπο τῶν διεθνοῦς φήμης οἰκονομολόγων σε 1 τρις. δραχμά.

3ον Οἱ κακοτεχνίες εἴτε σκοπίμως εἴτε ἀπο ἄγνοια συνιστοῦν οἰκονομικόν δόλον και σε ἕνα ντοκιμαντέρ εἶναι προφανές ὅτι πρέπει να ἀναφέρονται.

4ον Η οἰκονομική καταστροφή που ὑπέστη ἡ Μεσοχώρα και τα γύρω χωριά και συνοικισμοί  ἀπο την παρατεταμένην ἀμφισημίαν τώρα τελειώνει το φράγμα, δεν τελειώνει, στις ἐπόμενες ἐκλογές θα λειτουργήσει εἶναι μια ὀδυνηρά πραγματικότης για τους κατοίκους που ἔμειναν και σίγουρα  ἀντιλαμβάνονται τον ἐμπαιγμόν, ὁ ὁποῖος πολύ σωστά παραλείπεται ὡς ἀναφορά στο ἔργο σας διότι ὑπάρχει ἐν λειτουργία  ὁ ἀδυσώπητος  κύκλος τῆς δυσμένειας σε ὅλα τα ἐπαγγέλματα.

5ον Αὐτά τα ὀλίγα σκεφτόμουν βλέποντας το ντοκιμαντερ και με πῆρε ὁ ὕπνος.Τήν ἑπομένη θυμήθηκα το ὄνειρο, παραμονές τῶν ἐκλογῶν θα λειτουργήσει ὁ ΥΗΣ Μεσοχώρας, δεν ἔλεγε ὅμως πότε σε ποιές ἐκλογές τοῦ μέλλοντος.

Κουτσιμπέλας Εὐάγγελος
Τρίκαλα 16.4.2019 μ.Χ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή