Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η δυστυχία του να είσαι αριστερός και να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ

Τους πίστεψες και τους ακολούθησες. Είπες και εσύ που διαβάζεις ποίηση, αλλιώς τι αριστερός θα ήσουν, ότι ‘’ήλθε ο καιρός για λάβουν τα όνειρα εκδίκηση’’.

Σου καλάρεσαν εκείνα τα συνθήματα, όπως ‘’η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν΄΄, ξεχνώντας πως παλιότερα με κάτι   τέτοια διχαστικά, σε είχαν βάλει στο περιθώριο οι ‘’άλλοι΄΄

Τους ακολούθησες ανακατεμένος μέσα στις  “συνιστώσες” σε εκείνες τις άγριες και θηριώδεις διαδηλώσεις στην λογική ‘’η αυτοί η εμείς’’ και είδες με τα μάτια σου το έγκλημα της marfin.

To χρέωσες στις παράπλευρες απώλειες του ταξικού αγώνα και συνέχισες μαζί τους στο ‘’παρακάτω’’,  πιστεύοντας στα ‘’gohomeMerkel’’ και ήσουν  σίγουρος πως η πολιτική της Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστερά),  θα άλλαζε ολόκληρο τον πολιτικό χάρτη της Νότια Ευρώπης,  μαζί με τους Ποδέμος και τις λοιπές προοδευτικές  δυνάμεις της Μεσογείου.

Πνιγμένος στην επαναστατική χαρά, πίστεψες στην κατάλυση των μνημονίων που ψήφισαν οι προηγούμενοι γραικύλοι, πως θα διαγράφονταν το εθνικό χρέος και θα επανέρχονταν μισθοί και συντάξεις στις προηγούμενες αξίες. Και αν δεν ήθελαν οι ευρωπαίοι να βοηθήσουν , υπήρχαν και αλλού πορτοκαλιές, όπως στην Βενεζουέλα και την Ρωσία.

Εκείνο όμως πουδεν μπόρεσες να χωνέψεις αφού πρώτα το κατάπιες αμάσητο, ήταν η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με τους οποίους ,αριστερός εσύ, ούτε φωτογραφία δεν ήθελες να βγάλεις μαζί τους.

Έφτυσες όμως τον κόρφο σου και βολεύτηκες με την άποψη της ιστορικής ανάγκης των συμβιβασμών.

Την πρώτη κρυάδα την πήρες όταν κάποιο πρωί βρήκες τις ήδη κούφιες τράπεζες, κλειστές και τότε κατάλαβες πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Δεν το συζητώ όμως το πόσο περήφανος ένοιωσες όταν ο Αρχηγός- Αλέξης  σε κάλεσε για να συναποφασίσετε δια του δημοψηφίσματος, την τύχη της πατρίδας. Βροντοφώναξες λοιπόν και εσύ το ‘’ΟΧΙ΄΄ στους Ευρωπαίους καπιταλιστές και στα ντόπια τσιράκια τους, και  έφυγε ο Αρχηγός  στις Βρυξέλλες οπλισμένος μ΄αυτό το   ‘’ΟΧΙ’. Αλλά δεν ξέρω πως ένοιωσες όταν γύρισε πίσω με  το ‘’ΝΑΙ’’ και το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο παραμάσχαλα, το έρπητα της αγωνίας στα χείλη του και τα αυτιά κατακόκκινα από τα τραβήγματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί.

Τότε, μάλλον, κατάλαβες τι σημαίνει πολιτική κωλοτούμπα.

Μετά από όλα αυτά άρχισες να απορείς και  ζαλίζεσαι,  μ’ αυτά που ακολούθησαν. Τι σόι Π.Φ.Α. ήταν αυτή που αύξησε τον ΦΠΑ, τον ΕΜΦΙΑ που θα καταργούσε, που μείωσε κι άλλο τις συντάξεις και τους μισθούς και σε έβαλε να ανακεφαλαιοποιήσεις τις  άδειες  τράπεζες.

Εντάξει, είπες, σφίγγοντας τα δόντια. Χρεωνόμαστε  τα εγκλήματα των προηγούμενων για να σωθεί η πατρίδα. Ευτυχώς όμως που ανεξάρτητα από τις όποιες αστοχίες,  την κυβέρνηση της Π.Φ.Α. την χαρακτήριζε το Μ.Η.Π. ( Μεγάλο Ηθικό Πλεονέκτημα),  το διαχρονικό στολίδι της Αριστεράς!

Όταν όμως κοίταξες προς τα υπουργικά έδρανα, εκτός των ΑΝΕΛ που σε γελοιοποιούσαν αποκαλώντας σε ‘’σύντροφο’’, είδες και εκείνα τα πρόσωπα που αναδύθηκαν  από τον πάτο του βούρκου του  «Βαθέως ΠΑΣΟΚ».  Εκείνους που για να τους τιμωρήσεις , έβαλες πλάτη στη αριστερο- δεξιά κυβέρνηση ‘’Τζανετάκη΄΄. Θυμάσαι, φαντάζομαι.

Εκείνο όμως που σε ενόχλησε περισσότερο απ’ όλα, ήταν οι αγαπούλες  με το υπερατλαντικό σύμμαχο , τον φονιά των λαών όπως το είχατε βαφτίσει και οι αγκαλίτσες και τα χαμόγελα με τον πρόεδρο της υπερδύναμης. 

 « Οι πολιτικοί συμβιβασμοί για το εθνικό καλό »,  σου ψυθύρισανστο αυτί , όταν ρώτησες. Αλλά εσύ από τότε δεν ξαναπήγες στην πορεία  του πολυτεχνείου, σ’ αυτήν την πορεία που κάποτε ο Αλέξης συμμετείχε από τους πρώτους.

Ξανάσφιξες τα δόντια και είπες μέσα σου  ένα ακόμα,  ‘’εντάξει όλα αυτά’’ αλλά ο βασικός στόχος της κάθαρσης θα πραγματοποιηθεί  και εκείνοι που ρήμαξαν και κατάκλεψαν την χώρα, θα  λογοδοτήσουν.

Πέντε χρόνια περιμένεις μάταια   να τιμωρηθούν οι κρυμμένοι στην λίσταΛαγκάρτ, και εκείνοι που έστησαν το colpogrossoτης Zimens, τηςNovartis, τουKEEΛΠΝΟ  και να δεις συλλήψεις και χειροπέδες.Αλλά μέχρι σήμερα μόνο  κάποιος Λοβέρδος κλήθηκε   για να απολογηθεί. Πέρα από την πίκρα που ένοιωσες βλέποντας τους δολοφόνους του Π. Φίσσα να κυκλοφορούν τόσα χρόνια ελεύθεροι, εσύ ο παλιός αριστερός που σήκωσες και τις πέτρες  ακόμα,  διαδηλώνοντας  στην δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη ,  ζητώντας  την τιμωρία των δολοφόνων του.

Και μέσα σε όλα αυτά, να σκύβεις απελπισμένος το κεφάλι καθώς έβλεπες να προβάλουν  από το σκοτάδι κάτι φιδικέφαλα όπως ο Καλογρίτσας, ο Πετσίτης, οΛαβρεντιάδης, ο Ιβαν,όλοι  παρατρεχάμενοι του Μαξίμου και κολλητάρια του alterego του Πρωθυπουργού, που ακούει στο όνομα Παππάς. Αυτός, που όπως έμαθες, μπαινόβγαινε στα γραφεία των εφοπλιστών ,  συνδιαλέγονταν   μαζί τους,παζάρευε συμφωνίες με εκδότες εφημερίδων και προσπάθησε να κάνει την AttikaBank, Συριζαίικο πορτοφόλι.

Και  παρ’ όλα  αυτά, εκεί που έλεγες να τους δώσεις μία ευκαιρία και να τους ξαναψηφίσεις,  προέκυψαν οι  τραγωδίες της Μάντρας , του Ματιού και οι ιστορίες των Εξαρχείων και των Φυλακών του Κορυδαλλού για να αποδειχθεί το Μέγα  Μπάχαλο της κυβέρνησης της Π.Φ.Α.

Ενώ καπάκι ήλθαν στο φως οι διακοπές του Αλέξη στην εφοπλιστική θαλαμηγό, τη στιγμή που εσύ ο στερημένος και λιτοδίαιτος,  πλην καθαρός αριστερός, κάνεις ένα χρόνο λογαριασμούς για πέντε ημέρεςδιακοπών σε κάποια ενοικιαζόμενα  του Πλαταμώνα!

Και  μέσα σε όλα αυτά, προκειμένου να σωθεί εκλογικά το συριζαίικο κονκλάβιο, σου  έβαλαν κάτω από την μύτη ένα ευρωψηφοδέλτιο με ότι πρόθυμο  και τυχοδιωκτικό  είχε η πιάτσα, μαζί με τα υπόλοιπατων ΑΝΕΛ και  το μέλος της οικογένειας, που οι ιστορίες διαπλοκής με τον αλήστου μνήμης Τόμπρα του ΟΤΕ, δεν έχουν τέλος. Χώρια εκείνος υπουργός  ο προερχόμενος από το σκληρότατο ΠΑΣΟΚ, και φανατικός συριζαίος σήμερα, που σε εξευτέλισε με την προεκλογική επίσκεψη στον ρασοφόρο των Καλαβρύτων, τον ένθερμο της  ‘’Χ.Α’’ και συνταγματάρχη της χωροφυλακής στην περίοδο της δικτατορίας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα  ψηφίσεις στις επερχόμενες εκλογές, εσύ γνήσιο τέκνο της Αριστεράς, του ‘’114’’, των Λαμπράκηδων, της νεολαίας του Ρ. Φεραίου και της ΚΝΕ.
Μην κάνεις όμως συμψηφισμούς του είδους: «Μήπως αυτοί που ετοιμάζονται να έλθουν, είναι καλύτεροι;».Έχεις δίκαιο.Ίδιοι και χειρότεροι, αποδείχθηκαν κατά καιρούς.
 Μην έχεις  ωστόσο αυταπάτες και μην καταδεχθείς τα προεκλογικά μπαξίσια που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ήθελα μόνο να σου πω, πως ο δικός σου αγώνας αρχίζει την επομένη των  εκλογών, όταν ο κάθε κατεργάρης θα  έχει εισπράξει τα αργύρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Εσύ να είσαι μακριά απ’ ‘’αυτούς ‘’, ότι  έγινε, έγινε και μαζί με εκείνους που  νοιώθουνσαν εσένα, καιρός να χτίσετε την ΝΕΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ, έτσι  ‘’για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση’’.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ :  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ
[email protected]

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή